Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cens Municipal Animals companyia

Que és?

El cens municipal és un arxiu on es registren tots els animals de companyia que resideixen al municipi de Torrefarrera.

  • És obligació dels propietaris censar els seus animals de companyia, fer les modificacions corresponents i donar de baixa l'animal quan ja no resideixi en el municipi o hagi mort.
  • Per poder censar l'animal cal que, prèviament, estigui identificat correctament amb un microxip o amb el sistema reglamentari segons l'espècie.
  • S'entén com una modificació de dades la variació de qualsevol de les dades que consten al cens municipal sobre l'animal, incloent-hi el canvi de propietari.
  • S'entén baixa d'un animal quan canvia de municipi de residència o quan ha mort.

Si es tracta d'un gos considerat potencialment perillós, cal sol·licitar la Llicència per a la tinença i conducció de gossos potencialment perillosos, d'acord amb el Reial Decret 287/2002, de 22 de març, que desenvolupa la Llei 50/1999, de 23 de desembre, sobre règim jurídic de la tinença d'animals considerats potencialment perillosos i el Decret 170/2002, de 11 de juny, sobre mesures en matèria de gossos considerats potencialment perillosos.  

Qui ho pot demanar?

Tots els ciutadans propietaris d'un animal de companyia (gossos, gats i altres animals que conviuen habitualment a la llar, amb la finalitat d'obtenir-ne companyia), majors de 16 anys.

En cas de gossos potencialment perillosos, la persona propietària de l'animal haurà de ser major de 18 anys.

Preu

Aquesta gestió és gratuïta.

Sol·licituds

Repercussió legal

El propietari d'un animal que no el tingui identificat i censat correctament està incorrent en infraccions tipificades a les ordenances municipals que poden ser motiu de les sancions corresponents.

Formes de tramitació

En línea o presencialment, una vegada censat s’enviarà per correu electrònic o postal la fitxa d’alta de l’animal.