Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programa NEREU

El Programa NEREU després de 6 anys d'experiència en tota la província de Lleida, s'ha convertit en una eina de salut combatre el sedentarisme i als hàbits incorrectes d'exercici i alimentació, incloent també dins el Pla de Salut com a programa prioritari. El NEREU es porta a terme des de l'Associació NEREU però compta amb el suport públic i diversos reconeixements i premis a nivell nacional (PAAS, NAOS, PACAP, beca FIS). Tot això ajuda a consolidar i donar-li credibilitat dins l'àmbit sanitar.

Programa NEREU. Prescripció d'exercici físic i alimentació saludable per nens / es de 6 a 12 anys, i les seves famílies.

Introducció

El Programa NEREU després de 6 anys d'experiència en tota la província de Lleida, s'ha convertit en una eina de salut combatre el sedentarisme i als hàbits incorrectes d'exercici i alimentació, incloent també dins el Pla de Salut com a programa prioritari.

El NEREU es porta a terme des de l'Associació NEREU però compta amb el suport públic i diversos reconeixements i premis a nivell nacional (PAAS, NAOS, PACAP, beca FIS). Tot això ajuda a consolidar i donar-li credibilitat dins l'àmbit sanitari.

La implantació a Borges Blanques va començar a l'octubre de 2010 gràcies a la implicació de Ajuntament, Equip de pediatria (ICS) i centres escolars per millorar la qualitat de vida de les famílies de la localitat.

Objectiu

Produir i / o mantenir un canvi d'hàbits d'activitat física i alimentació en nens-es de 6 a 12 anys, i les seves famílies.

NEREU_1.jpg

 

Activitats

Durant 9 mesos, paral·lels al curs escolar, es treballa el binomi exercici físic-alimentació amb la família:

  • Intervenció nens / nenes: exercici supervisat on els alumnes es mouen, juguen i gaudeixen. Inclouen activitats d'educació per a la salut relacionades amb alimentació saludable i hàbits actius.
  • Assessorament familiar: les famílies assisteixen a sessions, dinàmiques de grup o activitats d'impacte sobre exercici físic amb un LCAFD i sobre alimentació amb un / a infermer / a.
  • Activitats extres: durant el curs tota la localitat. FC. Barcelona, Esquiada, Aquopolis i colònies NEREU.

El funcionament del programa es basa en conscienciar de la importància de l'exercici, l'alimentació i els hàbits saludables, tres pilars importants però que es resumeixen en:

 

NEREU_3.jpg