Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Evolució de les dades de la recollida de residus

El juliol del 2018 es va implantar el nou sistema de recollida de residus, mitjançant illes d’aportació de les diferents fraccions de residus, amb el canvi de model de contenidors.

Aquest nou sistema ha suposat un augment de la recollida selectiva (s’han agrupat els contenidors de recollida dels diferents tipus de fraccions) fins a arribar a vora el 40 % de recollida selectiva en pes.

De tota manera, aquestes dades encara tenen molt marge de millora, ja que es calcula que, de mitjana, només la fracció orgànica representa més del 40 % en pes del total que es genera a les llars.

Les dades de recollida de les diferents fraccions (en pes) durant els anys 2020 i 2021 són les següents:

Sin título.png

Sin título2.jpg

A partir del mes de febrer, que és quan es va implantar el sistema porta a porta al Parc Empresarial de Torrefarrera i al Polígon de la Raconada, s’ha produït una millora del percentatge de recollida selectiva.

Per una part, aquest fet ha representat una disminució del percentatge de fracció resta. La resta de fraccions tenen tendència augmentar o estabilitzar-se. 

L’altre factor important són els residus que es recullen a la deixalleria, amb importants variacions, depenent del mes, en funció dels buidatges que l’empresa gestora realitza.