Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entitats

Associació Sardanista Germanor de Torrefarrera, constituïda legalment l’any 2009. Realitza cursos d’aprenentatge i perfeccionament de la dansa de la sardana i participa en trobades i aplecs sardanístics de tot Catalunya. Col·labora en els actes festius i culturals del municipi.

AMPA de l’Escola Municipal de música formada per pares i mares dels alumnes de l’Escola de Música. Actualment l’escola compta amb 93 alumnes. L’oferta educativa de l’escola es parvulari musical de 2 a 5 anys, aprenentatge basic i nivell elemental de 6 a 12 anys i nivell mitja i mòduls oberts a partir de 12 anys. Els instruments son piano, guitarra moderna/clàssica, bateria, violí, viola, violoncel, flauta travessera, saxòfon, gralla i instruments tradicionals. Com a novetat organitzen activitats extraescolar de gralla pel pares i mares de l’AMPA de l’escola de música.

AMPA CEIP de Torrefarrera. És l’organització que tenen les famílies per intervenir i cooperar en el centre escolar on estudien els seus fills i filles. L’AMPA està formada per tots els pares i mares dels nens i nenes escolaritzats a l’escola La Creu de Torrefarrera i a l’EEI Ralet Ralet de Torrefarrera. Treballen per tal de millorar l’ensenyament i l’educació dels nens i nenes, i son membres associats a la Federació d’associacions de Pares de Catalunya (FAPAC) i formen part de la FAPAC de Lleida. AMPA gestiona el menjador de la Llar i del CEIP, així com les activitats extraescolars, acollida, i casal de Nadal, Setmana Santa i estiu del CEIP. També organitza activitats pels pares i mares que formen part de l’associació.

AMPA IES de Torrefarrera, està formada pels pares i mares dels alumnes escolaritzats a IES Joan Solà de Torrefarrera. Organitza les activitats extraescolars. Està posant en marxa una nova activitat extraescolar anomenada “Estudi assistit”, que és un suport pels alumnes per a que puguin realitzar millor les seves tasques acadèmiques

Associació de Puntaires “Filigrana”. Es va crear l’any 1998 amb l’objectiu de donar a conèixer el mon de la punta al municipi, formen part de l’associació de Puntaires de Catalunya. L’associació organitza cada any una trobada de puntaires que agrupa 400 puntaires d’arreu de Catalunya i part d’Aragó, i participa en les trobades de puntaires.

Grup 5 Erres Teatre neix l’estiu de 2009, el nom prové del total de la suma d’erres que té Torrefarrera. Sorgeix de la voluntat conjunta d’un grup de veïns del municipi que els uneix l’entusiasme vers les arts escèniques. La finalitat del grup es la promoció cultural i posar en escena textos d’autors i autores lleidatans/nes.

Associació Cultural de dones “L’Amistat”, és una associació sòlida i dinàmica sense ànim de lucre que va néixer l’any 1992 i que es va crear per tal d’agrupar a les dones del municipi. Actualment es realitzen diverses activitats, de les quals podem destacar activitats festives, Santa Agueda, Setmana Cultural, dia de la dona treballadora... i activitats de lleures, manualitats, informàtica i gimnàstica de manteniment.

Associació d’Empresaris de Torrefarrera, l’associació representa a tots els empresaris del municipi. Avui dia agrupa a més d’un centenar d’empreses. L’objectiu fonamental es el foment de l’activitat econòmica i el desenvolupament del teixit empresarial. També promou la formació, facilita informació i dona diversos serveis als associats.

Societat Ocellaire El Verdum de Torrefarrera, que té com a objecte la practica de l’esport de la caça. Organitza al municipi concursos d’ocellaires i participa en els concursos que s’organitzen arreu de Catalunya

Societat de caçadors “Les Cadolles” de Torrefarrera, que inclou entre les seves finalitats la practica i el foment de l’esport de la caça, i el desenvolupament i l’organització d’activitats relacionades amb la caça. Durant la Festa Major participa en el recorregut de caça que es fa cada any.

L'Associació de Veïns de Malpartit, es una associació sense ànim de lucre amb l'objectiu de canalitzar les opinions dels veïns en els àmbits esportius, culturals i recreatius. També vetlla per oferir suport a les inquietuds dels veïns de Malpartit i servir de portaveu davant de l'Ajuntament de Torrefarrera.

Banda de Tambors. Es va fundar l’any 2009 i està formada per veïns de Torrefarrera de diverses edats, compta actualment amb 20 membres. Participen en les activitats culturals i festives del municipi

Coral Petit Cor Cantator. Es va fundar l’any 1997 i actualment compta amb 14 cantaires. Participa en activitats culturals i festives del municipi (cantades en actes festius)

Coral Clavellina. Neix aquesta associació amb la finalitat de promoure el cant coral al municipi i actualment està formada per una trentena de cantaires. L’associació participa en les activitats de caràcter cultural, religiós i lúdic que s’organitzen durant l’any al municipi. Participen en cantades d’altres poblacions d’arreu de Catalunya.

Llar de Jubilats de Torrefarrera, representa, defensa i promou la millora de les condicions de vida de les persones grans i pensionistes del municipi. La llar de jubilats organitza i participa en activitats culturals, lúdiques, recreatives, festives i religioses del municipi.

Torrefarrera solidària. Es una entitat formada per veïns i veïnes de Torrefarrera agrupa Caritas, Parròquia, Assistent Social, voluntaris i Regidoria de Benestar social de l’ajuntament. Es dedica a la recollida d’aliments, roba, joguines... per tal de cobrir les necessitats, sentiments i mancances de les persones del municipi