Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tretze joves de diferents països rehabiliten les escoles velles de Torrefarrera en el 1r camp de treball internacional de la localitat

DIVENDRES 21 JULIOL 2017

Avui divendres, 21 de juliol al matí, la coordinadora territorial de Joventut, Esperança Casas, acompanyada pel regidor de Joventut de l'Ajuntament de Torrefarrera, Jaume Casanovas, per la primera tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Carme Lòpez, i la regidora de Gent Gran, Carme Giró, ha visitat el grup de tretze joves que participen en el primer camp de treball internacional que acull la localitat. Del 16 al 30 de juliol, els joves vinguts de països com Rússia, França, Alemanya, Itàlia, Mèxic, Bèlgica, Turquia i també de Catalunya rehabilitaran les escoles velles per convertir-les en un centre d'entitats.

Els joves estan realitzant tasques de neteja i pintura per condicionar tant l'exterior com l'interior de l'edifici de les velles escoles, perquè les seves sales puguin acollir les entitats del municipi que tenen manca d'espai per fer les seves activitats.

Aquesta activitat s'emmarca dins el projecte Torrefarrera moves que té l'objectiu de millorar instal·lacions de la localitat perquè puguin tenir un nou ús. Dins el mateix projecte està previst que es pugui arranjar la zona de l'Alzinar perquè la ciutadania pugui gaudir d’aquest espai natural.

En la seva visita, Esperança Casas ha destacat que “aquest camp de treball és el primer que acull Torrefarrera i està tenint una implicació fantàstica tant dels regidors del consistori com de tot el municipi, d’aquesta manera és una activitat molt completa amb la feina del camp de treball en si i la interacció amb la comunitat d’acollida”.

Per la seva banda, Jaume Casanovas ha explicat que "és molt important que els nostres joves puguin interactuar amb joves d'altres països del món, practiquin anglès i aprenguin valors com el treball en equip". Casanovas ha volgut agrair als tècnics de joventut, a la resta de tècnics de l’ajuntament i monitors del camp de treball per la seva implicació en l’organització i el correcte funcionament de l’activitat.

Aquest dissabte està prevista una festa a Torrefarrera on els participants en el camp de treball, les associacions i entitats que hi han col·laborat podran gaudir d’una mostra de cultura popular amb cercavila, gegants, grallers i tambors, sopar i actuació del grup jove de combos de l’Escola Municipal de Música de Torrefarrera.

En la seva estada a Torrefarrera, la coordinadora de Joventut a Lleida ha aprofitat també per visitar les instal·lacions de Cal Jove, l'espai de referència per als joves del municipi. Cal Jove és un servei d'entrada lliure i gratuïta, de gestió municipal, adreçat a joves d'entre 12 i 34 anys, que pretén fomentar valors com la cooperació, l'autonomia, el treball en equip, la cohesió de grup o el respecte a un mateix i a la resta. S'hi organitzen d’activitats lúdiques i formatives per al jovent, es dóna assessorament laboral, acadèmic i personal, i és un punt d’informació i de consulta per als joves i les seves famílies.