Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tretze artistes participaran en l'Street Art Festival que acolorirà els carrers de Torrefarrera

El certamen esdevé internacional amb la participació d'artistes de diferents països com Canadà, Colòmbia i Uruguai Degut al nombre de propostes rebudes, l'organització amplia els metres quadrats de paret per donar cabuda a més artistes

DILLUNS 28 AGOST 2017

Tretze artistes i col·lectius artístics han estat escollits per participar en la primera edició del Torrefarrera Street Art Festival que tindrà lloc la primera setmana de setembre. Millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura són els principals objectius d'aquest certamen que esdevé internacional amb la participació d'artistes de diferents països com Canadà, Colòmbia i Uruguai. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Torrefarrera pretén dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social.

A causa de l'elevat nombre de propostes rebudes, l'organització ha decidit ampliar de 1.200 a 1.450 els metres quadrats de paret per poder donar cabuda a més artistes. Entre les parets que se cediran per al certamen destaca una de 400 metres quadrats ubicada al pavelló poliesportiu.

Els artistes o col·lectius artístics que volien participar van enviar a través de la pàgina web del certamen la seva proposta artística amb temàtica lliure abans del 30 de juny. Posteriorment, un jurat ha valorat totes les propostes i n'ha seleccionat 13 incidint en la qualitat artística, la viabilitat, la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies existents i la integració en l’entorn públic.

Relació d'artistes o col·lectius artístics seleccionats per participar en el primer Torrefarrera Street Art Festival:

- Sfhir (Madrid)

- Dude (Lleida)

- Xumet Negre (Barcelona)

- Zurik (Colòmbia)

- GFX Folk & Miedo 12 (col·lectiu procedent d'Alacant i València)

- Saiko 134 (Barcelona)

- Noe Cor (Uruguai)

- Callizo (Múrcia)

- Rider Art (Madrid)

- Akore (Barcelona)

- Oriol Urumí (Barcelona)

- Xolaka (València)

- Rulo (Lleida)

En el marc del Torrefarrera Street Art Festival es lliuraran tres premis:

  • Candidats seleccionats: cada artista o col·lectiu que sigui seleccionat per a la realització d’una intervenció artística, percebrà 150 euros nets en concepte d’honoraris, un cop conclosa la intervenció.
  • Premi del jurat: un jurat format per l’organització i l’Ajuntament de Torrefarrera premiarà les 2 millors obres. Aquests premis estaran dotats amb 1.000 euros el primer lloc i amb 500 euros, el segon.

Premi del públic: es concedirà a la intervenció més valorada a través de votacions a les xarxes socials de l’esdeveniment. Aquest premi estarà dotat amb 500 euros i es fallarà una setmana després de l’esdeveniment, el dia 18 de setembre.