Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tretze artistes del grafiti participaran en el 8è Torrefarrera Street Art Festival del 13 al 19 de maig

De les onze propostes seleccionades destaquen les temàtiques variades, amb especial èmfasi per la natura i la cura del planeta, així com un tractament visual hiperrealista Amb aquesta edició s’arribarà a la setantena de murals, assolint una superfície aproximada de 7.000 m² de museu a l’aire lliure

DIJOUS 02 MAIG 2024

El Torrefarrera Street Art Festival (TSAF) comptarà amb tretze artistes nacionals i internacionals que pintaran un total d’onze murals en la vuitena edició, que se celebrarà a la localitat del 13 al 19 de maig, i que acolorirà 1.744 m2 de parets. En finalitzar aquesta edició, Torrefarrera comptarà amb una superfície aproximada de 7.000 m2 de museu a l’aire lliure amb una setantena de murals. 

D’entre les propostes que han arribat d’artistes d’arreu del món, destaquen les temàtiques variades, amb especial interès pels valors i la conscienciació per la cura del planeta que transmeten, i pel tractament visual, molts d’ells hiperrealistes i de grans dimensions. Els artistes seleccionats són: 

 • Rul (Barcelona)
 • Anna López & Venecia de Jesús (Tremp-Cervera)
 • Guillem Font (Barcelona)
 • Cosa V (Jerez de la Frontera)
 • Christina Healy (Nova York)
 • Txus Montejano (Lleida)
 • Guinr (Brasil)
 • Oriol Arumí (Lleida)
 • Pincel (Chile)
 • Nauni 69 (Almeria)
 • CactuSoup (Lleida)

Cal recordar que, com a novetat, enguany el TSAF se celebra fora dels actes de la Festa Major de Torrefarrera del setembre, passant a la setmana del 13 al 19 de maig, fet que permetrà incrementar la seva visibilitat, una major interacció amb la comunitat educativa i la programació de noves activitats dins del marc de la cultura i l'art urbà. 

Es tracta d’un certamen internacional, de temàtica lliure, que en les seves edicions anteriors ha comptat amb muralistes d’art urbà nacionals i internacionals de renom. Al web https://torrefarrerastreetartfestival.cat/ es pot veure un mapa interactiu amb la ubicació dels murals.

L’objectiu del TSAF 24 és decorar el municipi embellint-lo, potenciant i apostant per les diferents expressions d’art urbà tot generant participació i integració social. El segell de cada artista en cada racó seleccionat ajudarà a redescobrir espais, reinventar entorns i posar en valor l’art urbà. El festival d’abast internacional, convoca anualment a grafiters i artistes urbans d’arreu. 

Una comissió formada per la regidora de Promoció econòmica, Cultura i Comunicació, Cèlia Perpinyà, la regidora d'Obres i Via Pública, Montse Ribé, la tècnica de Promoció econòmica, Carme Beltran, i la coordinadora del festival, Elisabeth Vicens, han fet la selecció de les obres, de les quals s’ha valorat la qualitat artística; la trajectòria artística de l’autor; la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies i/o parets existents; la seva integració en l’entorn públic, i la viabilitat econòmica de la proposta. 

Com en anys anteriors, la dotació econòmica que percebrà cadascun dels artistes seleccionats serà de 400 € per la realització del seu treball. A més, els artistes optaran al premi del jurat, valorat en 1.000 €, i al guardó del públic, dotat amb 500 €.