Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera tornarà a omplir les parets del seu municipi amb murals i art urbà

Celebrarà entre els dies 1 i 9 de setembre el cinquè ‘Torrefarrera Street Art Festival’ amb set noves creacions i 749 metres quadrats disponibles

DIMARTS 20 JULIOL 2021

El vicepresident de la Diputació de Lleida i alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre,  acompanyat de la regidora de Civisme, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Torrefarrera, Ester Roig; i de la coordinadora del festival, Elisabeth Vicens, ha presentat aquest dimarts la cinquena edició del Torrefarrera Street Art Festival (TSAF), que se celebrarà entre l’1 i el 9 de setembre a diferents indrets del municipi.

Com en anteriors edicions, l’objectiu és dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant i apostant per la cultura i l'art urbà com a mitjà d'integració social. Des d’aquest dimarts, 20 de juliol, i fins el dia 31 es poden fer les inscripcions per participar en el festival.

En aquesta 5a edició es disposarà de set parets per a set murals, amb un total de 749 metres quadrats de parets disponibles. D’aquesta manera, quan finalitzi la present edició, s’hauran pintat 47 murals en un total de 4.663 metres quadrats de parets del municipi.

Jordi Latorre ha destacat que “es parteix d’un recorregut de cinc anys d’una iniciativa que va començar per dinamitzar i regenerar els espais del nostre municipi i que ha canviat la imatge del nostre poble”. Així ha remarcat la voluntat “d’apostar per la cultura i l’art urbà com una manera més de regeneració aquesta integració urbana”. Finalment ha afegit que, enguany, volen aprofitar aquest esdeveniment per promocionar-lo des de la vessant turística.

Es tracta d’un certamen internacional, que en les seves edicions anteriors ha comptat amb muralistes d’art urbà nacionals i internacionals. Com a excepció, en l’edició anterior, a causa de la pandèmia es va optar per celebrar un TSAF obert únicament a artistes de la demarcació de Lleida, una selecció dels quals es va convidar a participar. Enguany es torna a obrir el certamen a tothom, a través d’un concurs.

Una comissió formada per Ester Roig Latorre, regidora de Comerç; Carme López, regidora de Cultura; Elena Rojo, tècnica de Joventut, i Elisabeth Vicens, coordinadora del festival, faran la selecció dels artistes, dels quals es valorarà la qualitat artística; la trajectòria; la viabilitat del projecte; la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfície i/o parets existents, i la seva integració en l’entorn públic, tal com ha explicat Ester Roig. En aquest sentit, Elisabeth Vicens ha recordat que la temàtica és lliure, de forma que els artistes poden triar el que volen expressar.

Es lliuraran dos premis, un d’atorgat pel jurat, valorat el 1.000 €, i un altre d’atorgat pel públic, de 500 €, que es donarà a conèixer durant la quinzena posterior a l’esdeveniment.

Bases i convocatòria