Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera torna a adjudicar la concessió d’aigua i clavegueram a Aqualia

Preveu iniciar les obres per resoldre la problemàtica del clavegueram del municipi

DIMARTS 04 AGOST 2015

El passat divendres, 31 de juliol, l’Ajuntament de Torrefarrera va adjudicar per tercera vegada la concessió dels serveis d’aigua i clavegueram de Torrefarrera a l’empresa Aqualia, ja que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha admès l’al·legació presentada per aquesta empresa en el concurs per gestionar la concessió dels serveis d’aigua i clavegueram. Aquesta decisió comporta l’exclusió de l’empresa CASSA, guanyadora en la segona adjudicació.

Recordem que, inicialment, va guanyar el concurs Aqualia, però CASSA va recórrer al Tribunal Català de Contractes, que va determinar que Aqualia va cometre una contradicció en la seua oferta, la qual cosa va comportar la pèrdua de 40 punts i, conseqüentment, l’adjudicació de la concessió a CASSA.

Ara, després de la segona sentència del Tribunal Català de Contractes, CASSA ha quedat exclosa, i l’Ajuntament ha adjudicat a l’única empresa que queda al concurs, Aqualia, que ja va ser l’adjudicatària inicial.

D’aquesta manera, Aqualia assumirà les obres dels tancs de tempesta del carrer Mossèn Cinto Verdaguer i el del polígon vell i el finançament del tanc de la part final. Durant la durada de la concessió, pagarà un cànon inicial de 180.000€, un cànon anual de 0,11€/m3 a favor de l’Ajuntament (uns 30.000€ aproximadament), instal·larà també comptadors de tele-lectura, i obrirà l’oficina d’atenció al ciutadà 8 hores a la setmana.

Les obres, si no hi ha més litigis jurídics, començaran a mitjans de setembre. L’Alcalde, Jordi Latorre, ha lamentat haver perdut ja 7 mesos i ha expressat la tristesa de veure com disputes jurídiques com aquesta, similar a altres com la d’Aigües Ter-Llobregat, frenen l’activitat de l’Ajuntament, fet que perjudica molt als afectats.