Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera suspèn la Festa Major que havia de celebrar-se del 10 al 13 de setembre

La localitat ha patit durant l’estiu un nivell de contagis per la COVID-19 important, i continua en risc molt alt, fet que obliga l’Equip de Govern a continuar extremant la prevenció per protegir la salut de la població.

DIVENDRES 04 SETEMBRE 2020

A causa de la situació de pandèmia provocada per la COVID-19 i amb la finalitat de preservar i protegir la salut de la població, l’Ajuntament de Torrefarrera ha decidit finalment suspendre la celebració de la Festa Major que havia de celebrar-se del 10 al 13 de setembre.

L’Equip de Govern municipal ha estat esperant tot l’estiu, estudiant des de la Regidoria de Festes diferents opcions, però al final s’han vist en l’obligació de suspendre’n la celebració, així com han fet últimament la majoria de municipis mitjans i grans de la Regió Sanitària Lleida.

La pandèmia de la COVID-19 està afectant tots els àmbits de la societat, i obliga a prendre decisions per protegir la població. Les recents normes per evitar el contagi social, impedint les reunions de més 10 persones, demostren el risc que suposen els actes de festa major. A més, les darreres setmanes s’han vist diferents festes en què s’incomplia perillosament les obligacions de distància social i ús de mascareta.

Torrefarrera ha patit durant l’estiu un nivell de contagis important, i continua en risc molt alt, fet que obliga l’Equip de Govern municipal a continuar extremant la prevenció per protegir la salut de la població.

“A les portes de l’inici del curs escolar, i les dificultats que es preveuen, recomanen no fer activitats que comprometin tant la salut de la població com la continuïtat de l’educació dels nostres fills i filles, que ja va sofrir un important revés el curs anterior, tenint en compte que a Torrefarrera tenim més de 1.000 alumnes entre els 3 centre”, ha explicat l’alcalde, Jordi Latorre.

“Lamentem molt haver de prendre aquesta decisió, en un poble que viu tan intensament la Festa Major, dels més petits als més grans, i per això hem esperat fins al darrer moment, però la situació epidemiològica així ho recomana, igual com els nostres referents sanitaris”, ha detallat Latorre.

Al mes de juny, tots els regidors de l’Ajuntament van acordar reduir el pressupost de festes i destinar-ho al Pla de recuperació econòmica i social de Torrefarrera i properament, es valoraran quines necessitats socials cal abordar amb aquests recursos.

“Esperem que aviat es puguin celebrar actes festius i culturals, i que sigui l’única Festa Major de les nostres vides que no s’hagi pogut celebrar”, ha destacat Latorre.