Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera subvenciona el transport a centres de dia per a persones amb dependència

El Ple aprova ajuts de fins a 125 euros mensuals per facilitar l’accés a aquest servei social

DIJOUS 27 NOVEMBRE 2014

L’Ajuntament de Torrefarrera ha aprovat les bases per a la subvenció al servei de transport adaptat porta a porta de persones grans amb dependència per facilitar el seu accés als centres de dia.

El consistori dedicarà una partida de 4.000 euros per atendre les sol•licituds d’ajuda per al 2014, que s’han de presentar a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana o a través dels tràmits on-line de la web municipal www.torrefarrera.cat des de la publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i fins al 31 de desembre. Els ajuts seran d’un màxim de 125 euros mensuals si el sol•licitant assisteix un mínim de 5 dies a un centre de dia local i de 50 euros si el centre és troba fora de Torrefarrera i l’assistència és igualment de 5 dies. La quantia disminueix en funció del número de dies que s’assisteix al servei especialitzat i una comissió tècnica nomenada per la regidoria de Benestar Social avaluarà les sol•licituds en funció de la renda de les persones beneficiàries.

Les bases de la convocatòria d’ajudes aprovades al Ple del passat 4 de novembre estableixen com a destinataris les persones empadronades a Torrefarrera, amb un grau de dependència igual o superior a 1, segons la resolució del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, i que requereixin, a títol individual, l’ús de transport adaptat per assistir a centres de dia el cost del qual hagi estat al seu càrrec.

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha destacat l’esforç municipal per garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats en l’accés als serveis que presta l’Ajuntament. En aquest sentit, ha recordat que l’ajuda a les famílies i a la gent gran ha estat una prioritat del seu mandat i ha posat com a exemple l’ampliació i millora de la llar de jubilats del municipi i la bonificació de la taxa d’escombraries als jubilats.