Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera reobre el mercat setmanal aquest diumenge amb totes les parades i limitació d’aforament de clients al 30%

DIMECRES 16 DESEMBRE 2020

El pròxim diumenge, 20 de desembre, Torrefarrera reobre el mercat setmanal amb totes les parades i limitació d’aforament de clients al 30%, després de la flexibilització de les mesures del tram 1 que van entrar en vigor el passat 14 de desembre. L’horari i la ubicació del mercat seran els habituals, de 9 a 14 hores al Parc Empresarial de Torrefarrera.

“Ja en teníem ganes. Esperem que es pugui mantenir l’obertura comarcal, pel servei que dóna als clients i pel suport econòmic als paradistes, ja que el confinament municipal impedeix que sigui viable només per a veïns de Torrefarrera”, destaca l’alcalde, Jordi Latorre.

El mercat reobre respectant les mesures que estableix la Generalitat per prevenir contagis de la COVID-19. En aquest sentit, és obligatori l’ús de mascaretes per part de tot el personal de la parada i per part dels usuaris. Les parades han de disposar de gels hidroalcohòlics o desinfectants, autoritzats i registrats pel Ministeri de Sanitat, tant pels treballadors com pels clients. Caldrà desinfectar-se a l'inici i al final de l'activitat, i sempre que sigui necessari durant la jornada.

Els paradistes hauran de garantir que disposen d’una distància de seguretat d’almenys 1,5 metres. Per fer-ho, han de deixar lliure mig metre lineal per cada costat de parada. En cas que no es pugui garantir la distància de seguretat, caldrà assegurar que les persones treballadores disposin d’equips de protecció adequats al nivell de risc. En cas que l’espai no permeti aquesta separació física, es restringirà l’activitat comercial a un únic operador.

Pel que fa al cobrament, es fomentarà el pagament amb targeta o altres mitjans que no suposin un contacte físic entre dispositius i s’evitarà, sempre que sigui possible, l’ús de diners en efectiu. És recomanable que si hi ha més d’una persona treballadora, sempre sigui el mateix que s’encarregui de cobrar.

La parada ha d’estar ordenada i els productes disposats de forma higiènica, cal netejar i desinfectar les parades amb freqüència, queda prohibida la distribució de bosses de plàstic als clients, cal evitar l’acumulació de brossa, els provadors han de ser usats per una sola persona i netejar i desinfectar després de cada ús, entre altres mesures.