Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera reobre el mercat setmanal aquest diumenge amb les parades d’alimentació

Es respectaran les mesures que estableix la Generalitat per prevenir contagis de la COVID-19 i, entre altres, l’aforament estarà limitat al 30%

DIJOUS 11 FEBRER 2021

El pròxim diumenge, 14 de febrer, Torrefarrera reobre el mercat setmanal amb les parades d’alimentació després de la darrera flexibilització de les mesures de prevenció de contagis de la COVID-19 que permet la mobilitat comarcal i, per tant, es garantirà una major afluència de visitants al mercat. Cal recordar, però, que l’aforament estarà limitat al 30%.

L’horari i la ubicació del mercat seran els habituals, de 9 a 14 hores al Parc Empresarial de Torrefarrera. La resta de parades no poden reobrir ja que, d’acord amb les restriccions del Govern, el comerç no essencial està obligat a tancar el cap de setmana.

El mercat reobre respectant les mesures que estableix la Generalitat. En aquest sentit, és obligatori l’ús de mascaretes per part de tot el personal de la parada i per part dels usuaris. Les parades han de disposar de gels hidroalcohòlics o desinfectants, autoritzats i registrats pel Ministeri de Sanitat, tant pels treballadors com pels clients. Caldrà desinfectar-se a l'inici i al final de l'activitat, i sempre que sigui necessari durant la jornada.

Els paradistes hauran de garantir que disposen d’una distància de seguretat d’almenys 1,5 metres. Per fer-ho, han de deixar lliure un metre lineal per cada costat de parada. En cas que no es pugui garantir la distància de seguretat, caldrà assegurar que les persones treballadores disposin d’equips de protecció adequats al nivell de risc. En cas que l’espai no permeti aquesta separació física, es restringirà l’activitat comercial a un únic operador.

Pel que fa al cobrament dels clients, es fomentarà el pagament amb targeta o altres mitjans que no suposin un contacte físic entre dispositius i s’evitarà, sempre que sigui possible, l’ús de diners en efectiu. És recomanable que si hi ha més d’una persona treballadora, sempre sigui el mateix que s’encarregui de cobrar.