Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera promou el seu projecte de poble intel•ligent i ajuda que altres municipis del Segrià puguin tenir fibra òptica

DILLUNS 05 DESEMBRE 2016

L'Ajuntament de Torrefarrera va rebre el passat 1 de desembre la visita del secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, per donar a conèixer el desplegament de fibra òptica que s'ha dut a terme al municipi, acompanyat per l'alcalde de la localitat, Jordi Latorre.

Posteriorment, el secretari Puigneró i l'alcalde Latorre es van desplaçar fins a la seu del Consell Comarcal del Segrià, a Lleida, on juntament amb la presidenta del Consell Comarcal, Maria José Invernón, van explicar els detalls del desplegament de fibra òptica realitzat a Torrefarrera i que, en una primera fase, es preveu que s'estengui a vuit municipis més de la comarca propers a l'eix que segueix l'autovia A-2. Els municipis que impulsen el desplegament són: Torrefarrera, Alcoletge, Benavent de Segrià, Rosselló, Alpicat, Almacelles, Soses, Aitona i Torres de Segre.

De manera coordinada i a través del Consell Comarcal del Segrià aquests nou municipis han presentat un projecte d'especialització i competitivitat territorial per obtenir fons europeus que permetin cofinançar l'actuació, amb la qual també s'han compromès a col·laborar econòmicament la Xarxa Oberta i la Diputació de Lleida. Posteriorment, els consistoris hauran d'arribar a acords amb algun operador de telecomunicacions perquè s'encarregui de desplegar la xarxa per l'interior de les poblacions i fer-la arribar així fins als domicilis o empreses.

El projecte presentat suposa una inversió global d'uns 425.000 euros, 120.000 dels quals els aportarà la Xarxa Oberta de Catalunya. Després de reunir-se amb els alcaldes i la presidenta del Consell Comarcal del Segrià, Puigneró, va posar aquests ajuntaments com a model per al desenvolupament d'infraestructures de telecomunicacions al territori. Així mateix, va recordar als responsables municipals d'arreu del país la importància que té poder disposar de la millor connectivitat possible, ja sigui a través de la fibra òptica o d'altres sistemes. També els va demanar una aposta per facilitar que operadors privats assumeixin el desplegament de la xarxa a l'interior de les poblacions.