Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera posa en marxa la campanya “Actua” per prevenir agressions masclistes i LGBTIQfòbiques

La iniciativa és una de les accions previstes en “Protocol d'actuació davant les violències sexuals en espais públics d'oci” del municipi que es va presentar el 2020 S’ha elaborat material de difusió com tríptics, lones, xapes, cartelleria i bosses que es distribuirà al municipi en els equipaments municipals, esdeveniments d’oci nocturn i centres educatius, entre altres

DIJOUS 03 MARÇ 2022

Torrefarrera va presentar ahir al vespre campanya Actua de sensibilització i prevenció de violències masclistes i LGTBIQfòbiques. Es tracta d’una de les accions previstes en el Protocol d'actuació davant les violències sexuals en espais públics d'oci de Torrefarrera que es va elaborar des de l’Ajuntament el 2020 amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Un dels objectius principals és que es deixi de normalitzar comportaments i maneres de fer justificades per creences masclistes. Per altra banda, la campanya facilita informació sobre el protocol a seguir (què fer i on adreçar-se), tant si s’és víctima d’una agressió sexual o testimoni, posant èmfasi en donar pautes sobre com es pot ajudar emocionalment a la persona agredida i com tractar amb un agressor. 

Està protagonitzada per diferents personatges que llancen missatges molt directes com Fer el bavós no és lligarNo en siguis còmplice; si ho veus, no callis No justifiquis una agressió sexual. La imatge gràfica de la campanya és també molt fresca i atractiva. S’han elaborat bosses, imants, cartelleria i papereria de difusió que es repartirà en els equipaments municipals, esdeveniments d’oci nocturn i centres educatius, entre altres.

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, va destacar que  “des de l’Ajuntament estem molt compromesos a treballar per prevenir i eliminar qualsevol classe de violència. Per aquest motiu, es va elaborar, el Protocol Municipal d’Actuació davant les violències sexuals en espais públics d’oci i estem posant en marxa diferents accions com la campanya Actua”. En aquest sentit, va afegir que “esperem que totes aquestes iniciatives ajudin a fer possible una Torrefarrera lliure de violències masclistes i lgtbiq-fòbiques”.

La regidora d’Igualtat, Raquel Serrano, per la seva banda, va detallar que la campanya és el resultat de molts mesos de treball i que ha comptat amb l’aportació de moltes torrefarrerines i torrefarrerins que han participat en  les comissions, grups focals i entrevistes on es van recollir idees i propostes. “El propòsit és tenir un poble segur, i que totes les persones es puguin moure amb llibertat i tranquil·litat independentment de la seva orientació sexual, el seu sexe o el seu gènere,  així com poder mostrar-se amb normalitat, sense por a ser jutjades o violentades”, va indicar.

Altres accions que s’estan fent aquest any en el marc del Protocol són formacions i tallers a l’institut i a famílies, als diferents serveis de l’ajuntament, als vigilants de seguretat i personal de barra dels esdeveniments d’oci; Punt Lila amb l’Associació AntiSida de Lleida o una bústia de denúncies de violències ubicada físicament a Cal Jove i una de virtual de l’Ajuntament, entre altres.

Galeria d'imatges