Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera obre l’esperada Sala de Vetlla

L’equipament funerari compta amb dos sales de vetlla, cadascuna amb túmul i sala d’acolliment familiar, i una sala d’acolliment públic que s’equiparà perquè s’hi puguin celebrar responsos civils

DIMECRES 21 DESEMBRE 2022

L’Ajuntament de Torrefarrera ha inaugurat avui la Sala de Vetlla del municipi en una jornada de portes obertes que ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i l’alcalde, Jordi Latorre. L’equipament funerari, ubicat a la part sud-est del cementiri dins del mateix recinte, situat al Camí vell de Rosselló, compta amb dos sales de vetlla, cadascuna amb sala d’exposició del túmul i sala d’acolliment familiar i la sala d’acolliment públic que s’equiparà perquè sigui usada com a sala per celebrar responsos civils. S’ha adjudicat la gestió i explotació del servei funerari a l’empresa Funerària Borràs. L’Ajuntament va vetllar perquè en el servei hi hagués tarifes adaptades a les capacitats econòmiques dels veïns del municipi. 

L’Alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, indica que “l’objectiu de l’Ajuntament és que es pugui acompanyar les famílies dels difunts locals des de la proximitat, amb les majors mesures de confort possibles, modern i ben equipat i amb un servei professional”. Ha recordat que “la Sala de Vetlla era una petició llargament demanada pels veïns, ja que no disposem d'aquest servei, i moltes famílies del poble prefereixen que es presti al municipi, perquè desplaçar-se fora suposa una dificultat per a moltes persones que no disposen de mitjà de transport”.  

El nou edifici compta amb 440 m2 i és obert i lluminós amb un pati exterior. Per accedir al nou equipament municipal s'han arranjat els accessos i s'hi ha habilitat un aparcament. El cost total de l’actuació és de 460.000 € i s’ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Lleida de 330.000 €.