Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera obre el termini per rebre les propostes que optaran a participar el 14 de setembre al segon Street Art Festival

El certamen té com a objectiu dinamitzar la població i reinventar la imatge del nucli utilitzant l’art vertical aplicat a les parets i/o façanes dels edificis L’organització posarà a disposició dels artistes o col•lectius 13 parets que sumen un total de 1.200 metres quadrats

DIJOUS 31 MAIG 2018

La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de la segona edició del Torrefarrera Street Art Festival, que se celebrarà del 7 al 14 de setembre vinent i pel qual ja es poden començar a enviar les propostes per participar-hi.

La presentació ha comptat amb la participació de Jordi Latorre, vicepresident quart de la Diputació de Lleida; Enric Casanovas, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Torrefarrera; Cristina Dejuan, artista internacional nascuda a Torrefarrera i invitada al segon certamen; i Elisabeth Vicens, organitzadora del festival. En la seva intervenció, Latorre ha expressat la seva satisfacció, des de la seva doble condició de diputat i alcalde de Torrefarrera, de veure que el festival va creixent i que la gent, que en un principi es resistia a cedir les seves façanes, en aquest segon certamen ja ha perdut la por i “gairebé totes les parets són de particulars, mentre que a la primera edició eren gairebé totes municipals”.

Tal com ha explicat el regidor Enric Casanovas, el Torrefarrera Street Art Festival és una iniciativa que té com a objectius dinamitzar la població i el seu entorn “mitjançant una activitat artística d’alt nivell”, identificar Torrefarrera com un punt de referència en les trobades dels artistes d’Street Art i reinventar la imatge del nucli utilitzant l’art vertical aplicat a les parets i/o façanes dels diferents edificis o naus de la població. En aquest sentit, el repte final és que les creacions del festival acabin sent un reclam, motiu pel qual s’estan plantejant “crear una marca de turisme d’art urbà”, ha dit Casanovas.

Aquesta segona edició se celebrarà del 7 al 14 de setembre i l’organització posarà a disposició dels artistes 13 parets que sumen un total de 1.200 metres quadrats. Els artistes o col·lectius que desitgin participar a l’esdeveniment ja poden fer arribar la seva proposta a la pàgina web www.streetartfestival.cat. Entre totes les propostes rebudes, un jurat seleccionarà les finalistes que participaran al festival, tenint en compte aspectes com ara la qualitat artística, la viabilitat, la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies existents i la integració en l’entorn públic. Els candidats poden ser artistes o col·lectius, majors de 18 anys i amb experiència prèvia acreditada en aquest sector. Cal destacar que un dels artistes participants serà Cristina Dejuan, natural de Torrefarrera i que ha estat present avui a la presentació, on ha manifestat el seu “orgull pel fet de poder pintar al meu poble i davant la gent que em coneix de tota la vida”.

L’organització lliurarà un primer premi dotat amb 1.000 euros i un segon de 500, tots dos a elecció del jurat. A més, també hi haurà un premi popular de 500 euros que s’atorgarà a partir de les votacions dels veïns i veïnes del poble. Cal recordar cada artista o col·lectiu que sigui seleccionat per a la realització d’una intervenció artística percebrà 150 euros.

 

Lleida, 31 de maig de 2018