Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera licita la gestió de la Sala de Vetlla que s’inaugurarà aquesta tardor

L’equipament funerari compta amb dos sales de vetlla, cadascuna amb túmul i sala d’acolliment familiar, i una sala d’acolliment públic que s’equiparà perquè s’hi puguin celebrar responsos civils

DIMECRES 17 AGOST 2022

L’Ajuntament de Torrefarrera preveu inaugurar aquesta tardor la nova Sala de Vetlla del municipi ubicat a la part sud-est del cementiri dins del mateix recinte, situat al Camí vell de Rosselló. El consistori ja ha iniciat el procés de licitació de la gestió i explotació del servei funerari que preveu l’equipament complet de les dos sales de vetlla que compten cadascuna amb sala d’exposició del túmul i sala d’acolliment familiar i la sala d’acolliment públic. Aquesta darrera s’equiparà perquè sigui usada com a sala per celebrar responsos civils.   

El concessionari també gestionarà els serveis funeraris propis de l’equipament, com el vehicle fúnebre o els fèretres, amb tarifes adaptades a les capacitats econòmiques dels veïns del municipi. Així mateix, mantindrà les instal·lacions. La durada del contracte és de 15 anys i el pressupost de licitació és de 22.500 €, sense IVA. 

L’Alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, indica que “l’objectiu de l’Ajuntament és que es pugui acompanyar les famílies dels difunts locals des de la proximitat, amb les majors mesures de confort possibles, modern i ben equipat i amb un servei professional”.  Ha recordat que “la Sala de Vetlla era una petició llargament demanada pels veïns, ja que no disposem d'aquest servei, i moltes famílies del poble prefereixen que es presti al municipi, perquè desplaçar-se fora suposa una dificultat per a moltes persones que no disposen de mitjà de transport”. 

El nou edifici compta amb 440 m2 i és obert i lluminós amb un pati exterior. Per accedir al nou equipament municipal s'han arranjat els accessos i s'hi ha habilitat un aparcament. 

Torrefarrera, 17 d’agost de 2022