Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera inicia un protocol per abordar les violències sexuals als espais públics d’oci nocturn

DIJOUS 19 MARÇ 2020

Aquest mes de març l'Ajuntament de Torrefarrera, a través d'un programa d'assessorament de l'Agència Catalana de la Joventut, iniciarà la realització d'un protocol d'abordatge de les violències sexuals als espais públics d'oci nocturn amb l'acompanyament de l'Observatori Noctambul@s. L'objectiu del protocol és contribuir a generar espais d'oci segurs i lliures de violències masclistes al municipi.

“Amb aquest protocol es vol prevenir, detectar i atendre dones que hagin patit violències masclistes i sensibilitzar i implicar a tots els agents del territori en la seva prevenció”, explica la regidora d’Igualtat, Infància i Economia, Raquel Serrano.

Durant 10 mesos aproximadament, diferents agents locals del municipi crearan una xarxa de treball que els permeti intervenir de forma coordinada davant de situacions de violències sexuals en espais públics d'oci. “Es tracta d’un procés comunitari i és molt important la participació de la ciutadania i les entitats del municipi en totes les fases del procés”, ressalta Serrano.

En la primera fase de diagnosi es farà una enquesta online, entrevistes i grups de discussió per tal de poder fer una aproximació a la realitat del municipi.