Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera inaugura les VIII Jornades de Salut i Festa Nova amb una conferència sobre prevenció del càncer de còlon i recte

Dissabte està prevista la V Pedalada Familiar i diumenge se celebra la Festa Nova amb un dinar, concert i ball de tarda

DIMARTS 15 NOVEMBRE 2016

Ahir dilluns, 14 de novembre a la tarda, es van inaugurar les VIII Jornades de Salut de Torrefarrera, a la Sala Social de l’Ajuntament. Un any més, Torrefarrera dedica una setmana a la salut amb actes i activitats educatives, informatives i pràctiques per a totes les edats. Després de la inauguració va tenir lloc la ponència Càncer de còlon i recte i programa de detecció precoç de CCR, a càrrec de M. Àngels González, infermera de la consulta de cribratge de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida.

Les Jornades de Salut coincideixen amb la celebració, diumenge vinent, de la Festa Nova de Torrefarrera, amb un dinar organitzat per l’Associació de Jubilats de Torrefarrera, concert i ball de tarda a la Sala Social de l’Ajuntament. I prèviament, dissabte al matí tindrà lloc la Master Class de Zumba familiar i, a la tarda, la V Pedalada Familiar: iniciació a la BTT, organitzada pel Club Esportiu Torrefarrera Bikers.

Pel que fa a la VIII Jornades de Salut, avui dimarts, a les 19.30 hores, està prevista la ponència El sòl pèlvic i la incontinència urinària, a càrrec de Raquel Cuenca, fisioterapeuta, i Mònica Florensa, psicòloga, a la Sala Social.

Demà dimecres, 16 de novembre a les 18.00 hores, està previst un taller de risoteràpia, a càrrec de l’Associació de Dones l’Amistat de Torrefarrera, a la sala de plens de l’Ajuntament. I a les 19.30 hores tindrà lloc a la Sala Social la xerrada El colesterol, a càrrec de Teresa Hernández, doctora en Farmàcia i col·legiada del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Lleida.

Divendres, 18 de novembre a les 19.00 hores, tindrà lloc la xerrada Malalties cròniques i la seva repercussió social, a càrrec del Dr. Raúl Rodríguez, metge de família del consultori mèdic de Torrefarrera. I a continuació es farà la cloenda de les VIII Jornades de Salut, a càrrec de l’alcalde de la localitat, Jordi Latorre.

Paral·lelament, estan previstes xerrades i tallers per als infants i joves de la localitat. Concretament, a l’Escola La Creu es farà la xerrada Vacunes amb la col·laboració de la infermera Montse Prim i la Dra. Pilar Casanovas. A més, també està prevista la xerrada L’aparell digestiu i l’alimentació, amb la col·laboració de la Dra. Sara Martí i de Marta Pifarré, DUI.