Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera inaugura avui l'ampliació dels jocs del passatge del Parc, la proposta més votada dels Pressupostos Participatius

L'acte tindrà lloc de 17.00 a 19.00 h i comptarà amb l'animació del grup Miscel•lània Teatre

DIMECRES 26 OCTUBRE 2022

Aquesta tarda, de 17.00 a 19.00 hores, Torrefarrera inaugura l'ampliació dels jocs del parc situat al passatge del Parc de la localitat, al costat del Complex Esportiu Municipal. Es tracta de la proposta més votada en la 4a edició dels Pressupostos Participatius, amb un cost de 55.000 euros, que ha permès millorar i fer més atractiu un dels espais de lleure per a la canalla del municipi, amb la col·locació de tobogans de tub, una tirolina, estructures d’equilibris, un gronxador, un llit elàstic i bancs. 

La inauguració comptarà amb l'actuació del grup Miscel·lània Teatre, que portarà el públic a conèixer un planeta ben boig a través d'un viatge espacial, una animació diferent plena de diversió i música electrònica amb variacions, sons i ritmes per a ballar. A més, en acabar l'espectacle, els infants podran pintar-se la cara per donar més color a la festa. 

Cal recordar que, gràcies als vots de la ciutadania en les diferents edicions dels Pressupostos Participatius, ja són tres les actuacions de millora que s'han realitzat adreçades als infants de la localitat, com les millores a l’Escola La Creu, posant tendals al pati i canviant el terra de sorra per un paviment de cautxú. Així, el procés participatiu demostra, un any més, la importància que tenen les famílies i els infants per al municipi. 

Altres inversions que s’han pogut dur a terme a Torrefarrera gràcies a les edicions anteriors dels Pressupostos Participatius són: substituir les dues portes d’entrada al Consultori Mèdic per portes corredisses; millorar la il·luminació del pipicà i construir-hi una marquesina de fusta per resguardar-se els dies de pluja o molta calor; col·locar senyals de màxim 30 km/h a tot el nucli urbà; millorar l’accessibilitat en carrers estrets de la localitat; col·locar fonts en sis espais del municipi, i la instal·lació de dos coixins berlinesos a l’avinguda de Lleida. 

Els pressupostos participatius permeten acostar el pressupost municipal i, en definitiva, la gestió municipal a la ciutadania. A més, faciliten que la població pugui debatre i decidir sobre el model de poble que vol i les actuacions necessàries al municipi, tot fomentant i potenciant la cultura de la participació ciutadana en la gestió municipal.