Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera habilita una àrea Wi-Fi gratuïta al complex esportiu de la localitat

Gràcies a un conveni de col•laboració amb l’empresa E-Telecom per a la promoció de les noves tecnologies de la informació, les comunicacions i la connectivitat al municipi

DIJOUS 14 AGOST 2014

L’Ajuntament de Torrefarrera ha signat un conveni de col·laboració amb l’empresa E-Telecom Segrià mitjançant el qual s’habilitarà una àrea Wi-Fi gratuïta a les instal·lacions del Complex Esportiu del Segrià que serà visible sota el distintiu WiFarrera.

L’Ajuntament, dins les seues polítiques de promoció econòmica i de lluita contra la fractura digital, considera necessari la disponibilitat d’accés a xarxes telemàtiques mitjançant tecnologia Wi-Fi en equipaments i espais públics. Així mateix, l’Ajuntament pretén incorporar els ciutadans a la societat de la informació, millorar els serveis municipals amb l’ús de xarxes de banda ampla, i facilitar l’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics.

Per la seva banda, E-Telecom està operant a les Terres de Lleida, i té la voluntat de començar a operar en la localitat, donant servei a les famílies i empreses de Torrefarrera.

L’empresa es compromet a desplegar uns accessos Wi-Fi per donar accés gratuït als usuaris de tot el Complex Esportiu del Segrià, el parc annex i de la Plaça de l’Amistat. E-Telecom es compromet també a desplegar més accessos a les xarxes telemàtiques mitjançant tecnologia Wi-Fi en equipaments i espais públics, complint sempre tots els requeriments tècnics i legals, sobretot els referents al compliment de les condicions de lliure competència entre proveïdors de serveis. La inversió anirà a càrrec de l’empresa que serà propietària, titular i explotadora de la xarxa.

E-Telecom s compromet a facilitar una connexió per via Wi-Fi a tots els serveis municipals que ho requereixin. En aquest cas, l’Ajuntament es farà càrrec de les despeses pertinents. A més, l’empresa es compromet a facilitar l’accés, amb el pagament corresponent, a les famílies del municipi i les diferents urbanitzacions que vulguin utilitzar la seva connexió per a prestar serveis de banda ampla mitjançant mitjans radioelèctrics (wifi, wimax, etc).

L’Ajuntament cedirà un espai de 2 m2 dins l’edifici del CEI Torrefarrera per a ubicar els equips electrònics i la connexió elèctrica per a permetre la instal·lació dels equips electrònics necessaris, i garantirà l’accés permanent al personal d’Etelecom durant 24 hores, els 365 dies de l’any. Tanmateix, l’Ajuntament cedirà una tanca publicitària de 2x1 m2 al Complex Esportiu del Segrià per a la promoció dels serveis d’E-Telecom a la localitat.

A més, l’Ajuntament cedirà les infraestructures pròpies susceptibles de ser utilitzades per al desplegament de xarxes públiques de comunicacions electròniques d’acord amb l’ordenança reguladora a tal efecte. Inicialment, s’estableixen els sostres dels edificis del Complex Esportiu del Segrià, del Consultori mèdic i de l’Ajuntament a aquest efecte.

En nom d’E-Telecom, l’Ajuntament facilitarà a persones empadronades l’accés a serveis anàlegs als descrits amb més valor afegit. A aquest efecte, i a petició d’E-Telecom, l’Ajuntament facilitarà codi d’accés prèviament autoritzat, complint sempre la legislació sobre protecció de dades.

Per la seva banda, l’empresa es farà càrrec, d’acord amb l’ordenança reguladora a tal efecte, de les taxes corresponents per l’ús de les infraestructures municipals utilitzades per al desplegament de xarxes públiques de comunicacions electròniques.

Notícies relacionades