Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera endega la 2a edició dels Pressupostos Participatius amb una activitat informativa i lúdica a l'Escola La Creu

Els veïns i veïnes de Torrefarrera podran decidir en què s'inverteixen 55.000 euros del pressupost d'inversions municipal, 10.000 euros més que en l'edició de 2017

DIJOUS 07 JUNY 2018

L'Ajuntament de Torrefarrera posa en marxa la 2a edició dels Pressupostos Participatius perquè els veïns i veïnes empadronats a la localitat majors de 16 anys puguin decidir a què es destinaran 55.000 euros del pressupost municipal d'inversions per a l'any 2018, 10.000 euros més que en l'edició de l'any passat.

La primera sessió informativa s'ha realitzat aquest matí a l'Escola La Creu de Torrefarrera, adreçada als alumnes de 5è de primària. Els infants han estat els primers a conèixer les particularitats del procés d'enguany, i han pogut fer propostes per al municipi, tot dibuixant sobre un plànol de Torrefarrera aquells elements que voldrien incorporar per millorar la localitat.

Des de l'Ajuntament s'ha decidit que la xerrada informativa d'enguany es faci a l'escola, "perquè siguin els mateixos nens i nenes els que expliquin a casa l'activitat i puguin animar els seus pares i avis a participar en el procés de formulació de propostes i de votació", ha explicat l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, qui ha afegit que "aquesta iniciativa serveix per implicar la ciutadania en les decisions que afecten el municipi i és un pas per a un govern més transparent i col·laboratiu".

La proposta guanyadora del procés participatiu endegat l'any passat va ser posar tendals al pati de l'Escola La Creu, actuació que s'ha dut a terme en els darrers mesos i que ja poden gaudir els alumnes del centre. "Per aquest motiu hem pensat que seria interessant iniciar el procés al mateix centre que es va beneficiar dels Pressupostos Participatius de 2017, perquè els alumnes tinguin veu i puguin participar en l'edició d'enguany explicant-ho a les famílies", ha destacat la regidora d'Educació i Infància de l'Ajuntament, Noèlia Escuer.

Els pressupostos participatius permeten acostar el pressupost municipal i, en definitiva, la gestió municipal a la ciutadania. A més, faciliten que la població pugui debatre i decidir sobre el model de poble que vol i les actuacions necessàries al municipi, tot fomentant i potenciant la cultura de la participació ciutadana en la gestió municipal.

A finals de juny, principis de juliol, s'obrirà la fase de propostes, on els torrefarrerins i torrefarrerines podran fer arribar la seva proposta d'inversió a l'Ajuntament, mitjançant una butlleta de proposta o a través de l'aplicatiu online que es posarà en marxa per al procés participatiu. Un cop rebudes totes les propostes, els tècnics municipals les analitzaran per validar la seva viabilitat i al setembre es farà pública la llista de propostes que se sotmetrà a votació popular. A l'octubre es donarà a conèixer la proposta o propostes més votades i, per tant, guanyadores del procés participatiu.