Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera congela un any més els tributs per ajudar famílies i empreses a fer front a l'actual crisi inflacionària

DIMECRES 09 NOVEMBRE 2022

Per ajudar les famílies i empreses locals a afrontar l'actual crisi inflacionària que s'està vivint, l’Ajuntament de Torrefarrera va acordar el 25 d’octubre congelar, un any més, els impostos i taxes municipals per al 2023, la majoria de les quals porten així des de fa anys. És el cas de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, llar d'infants, IBI, aigua, clavegueram i escombraries, entre altres. 

A més, durant aquests anys, s'han establert bonificacions en diferents taxes, com la bonificació a l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) per a famílies nombroses i per la instal·lació de plaques fotovoltaiques, tant en habitatges plurifamiliars com unifamiliars. 

Per ajudar els col·lectius vulnerables, des del consistori es bonifiquen les taxes d'escombraries i aigua a la gent gran. En aquesta mateixa línia, pel que fa a la llar d'infants, es bonifiquen les taxes a les famílies nombroses, monoparentals i pel segon fill matriculat. I pel que fa a l'impost sobre els vehicles, està bonificat per a les persones amb discapacitat i vehicles híbrids o elèctrics. 

Així mateix, a l'impost d'obres menors s'han exclòs els supòsits (pintar, instal·lació de plaques, etc.) i també tenen bonificacions la taxa per llicència d'obertura d'establiments i la de terrasses de bars per ajudar el sector de la restauració a acabar de recuperar-se dels efectes econòmics que ha provocat la pandèmia. 

L’alcalde, Jordi Latorre explica que “fa onze anys que podem dir amb orgull que no s’han augmentat els tributs a Torrefarrera, això ha permès no incrementar la pressió fiscal a la població i empreses, reduir l’endeutament a un nivell molt contingut i, sobretot, proveir el poble de molts serveis necessaris”. “Per a l’any vinent, tot i augmentar serveis i, per tant, la despesa i el sobrecost energètic que tindrà l’Ajuntament, hem decidit congelar els tributs per ajudar les famílies i les empreses a fer front a la crisi inflacionària que tant els està impactant”, destaca Latorre.