Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera celebra aquesta setmana les VII Jornades de Salut

Fins divendres tindran lloc activitats educatives, informatives i pràctiques sobre salut

DIMARTS 17 NOVEMBRE 2015

Ahir dilluns, 16 de novembre, va tenir lloc la inauguració de les VII Jornades de Salut de Torrefarrera, a càrrec de l’alcalde de la localitat, Jordi Latorre, a la Sala Social de l’Ajuntament. Un any més, Torrefarrera dedica una setmana a la salut amb actes i activitats educatives, informatives i pràctiques per a totes les edats. Després de la inauguració, la Dra. Maria Jesús Muniesa, torrefarrerina i especialista en oftalmologia, va impartir la primera de les ponències dedicada al glaucoma.

Aquesta tarda, a les 19.30 hores, està prevista la xerrada del psicòleg Ramon Castelló que donarà les claus per tenir una salut plena. I demà serà el torn de la medicina alternativa amb una xerrada sobre l’Arqromerteràpia, a càrrec de Núria Grigelmo, doctora en Ciències Químiques i Arqromerterapeuta, organitzada per l’Associació contra el Càncer de Torrefarrera, a les 19.30 hores a la Sala Social.

Dijous, 19 de novembre a les 19.30 hores, està prevista una xerrada sobre hipertensió arterial a càrrec de Teresa Hernández, doctora en Farmàcia. I divendres, a les 19.00 hores, el Dr. Raúl Rodríguez, metge de família del consultori mèdic de Torrefarrera, serà l’encarregat de fer una xerrada sobre alimentació saludable. A continuació, tindrà lloc l’acte de cloenda de les VII Jornades de Salut a càrrec de l’alcalde, Jordi Latorre.

Paral·lelament, estan previstes xerrades i tallers per als infants i joves de la localitat. Concretament, dijous a les 19 hores es farà una xerrada titulada “En nutrició, per què l’adult parla i el nen no entén?” adreçada als pares dels alumnes de la Llar d’Infants Ralet-Ralet, a càrrec de Carlos Sánchez, professor de màrqueting alimentari de comunicació de Nutrigame.

A l’Escola La Creu es farà una xerrada sobre vacunes amb la col·laboració de la infermera Montse Prim i la Dra. Pilar Casanovas. A més, també està previst un taller bucodental i un altre sobre seguretat viària i seguretat a internet, a càrrec dels Mossos d’Esquadra.

A l’Institut Joan Solà es farà una xerrada per a alumnes de 2n d'ESO sobre la celiaquia, amb la col·laboració de Francisco Torres, farmacèutic de l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida.