Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera augmenta les subvencions de promoció econòmica en la convocatòria del 2017

La inversió destinada al Pla Treball és Benestar és de 55.000 euros i a Emprèn a Torrefarrera, 35.000 euros

DIJOUS 06 ABRIL 2017

El ple de l’Ajuntament de Torrefarrera té previst aprovar demà dijous, per cinquè any consecutiu, la convocatòria de subvencions de promoció econòmica per al 2017, en què s’augmenta les modalitats i el pressupost, que arribarà als 90.000 euros totals sumant les dos línies d’ajudes (Treball és Benestar i Emprèn Torrefarrera). L’alcalde, Jordi Latorre, explica que “per a l’equip de Govern és prioritari ajudar i donar les eines necessàries a tothom qui cerca feina activament o vol crear o tirar endavant el seu propi negoci, independentment de l’edat o del nivell de formació, per això ampliem les ajudes perquè se’n pugui beneficiar el màxim de col·lectius possible, amb especial interès en els joves”.

Treball és Benestar 2017

De fet, una de les novetats més destacades de la línia d’ajuts Treball és Benestar, és la subvenció de 1.000 euros a empreses locals per contracte realitzat a joves menors de 30 anys de durada mínima de 6 mesos. Així mateix, s’incorpora una nova ajuda de 2.000 euros per a persones de Torrefarrera menors de 30 anys o amb discapacitat o risc d’exclusió social que es donin d’alta en règim d’autònoms amb seu social al municipi.

I continuant amb l’esforç per combatre l’atur juvenil, enguany, la convocatòria d’ajuts Treball és Benestar augmenta el pressupost gràcies al Pla d’Ocupació juvenil Joventut amb Futur, subvencionant amb 3.000€ 15 contractes de formació i en pràctiques a les empreses del poble.  Cal recordar que el mateix pla preveu 2.000€ a empreses locals per contracte de mínim d’1 any a joves menors de 30 o persones amb discapacitat o amb risc d'exclusió social.

Esperem que entre tots puguem crear més oportunitats per als nostres joves, que són qui tenen el major potencial transformador i la base del nostre futur”, destaca Latorre.

Pel que fa a les ajudes destinades a adults en el marc del Pla Treball és Benestar,al 2017 es continua oferint 1.500€ a empreses locals per contracte realitzat de mínim d’1 any; 1.500€ a persones de Torrefarrera que es donin d’alta en règim d’autònom amb seu social al municipi i 500€ a empreses locals per contracte realitzat de mínim de 6 mesos

Torrefarrera Emprèn 2017

Finalment, en relació a la línia d’ajudes per incentivar la instal·lació de noves empreses i activitats comercials i de serveis, Torrefarrera Emprèn, s’invertirà 35.000 euros.

Per a l’alcalde, “L’objectiu és fomentar un creixement econòmic sostenible i la creació d'ocupació per millorar la qualitat de vida i el benestar de la població de Torrefarrera”.

Balanç del Pla Treball és Benestar 2016

El 2016 es va tancar amb 21 persones beneficiàries del Pla Treball és Benestar: es va ajudar a 15 persones a establir-se com a autònoms (de les quals, 4 són menors de 30 anys), i a 6 empreses locals que han contractat persones aturades del municipi (7 persones contractades).

Pel que fa a les noves activitats subvencionades amb Emprèn a Torrefarrera, durant l’any 2016, es van establir 3 activitats, d’entre les quals les dues que es troben ubicades en el casc antic reben una ajuda complementària de 500€ per estimular-ne la dinamització de la zona.