Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera augmenta les ajudes contra l’atur amb una nova subvenció per a fomentar l’ocupació juvenil

DIMARTS 26 ABRIL 2016

Amb la voluntat de fer front a la xacra de l’atur juvenil, enguany la convocatòria d’ajuts “Treball és Benestar” de l’Ajuntament de Torrefarrera per a fomentar l’ocupació de persones aturades del municipi augmenta el seu pressupost fins als 55.000 €. Per a aquest any 2016, es mantenen els contractes subvencionats, i s’afegeix el Pla d’Ocupació Juvenil “Joventut amb Futur”, que subvencionarà amb 3.000 euros deu contractes de formació i en pràctiques a les empreses de la localitat que contractin joves del municipi beneficiaris d’aquestes modalitats contractuals.

L’any 2015 s’ha tancat el pla “Treball és Benestar” ajudant a ocupar a 18 persones: 8 que s’han constituït com a autònoms i 10 persones aturades del municipi que han sigut contractades per empreses locals. Aquestes xifres, sumades a les dels anys anteriors, suposen haver ajudat a 50 persones: 33 subvencions a nous autònoms i 17 subvencions a la contractació de persones aturades.

Modalitats de subvencions:

?         3.000 € a empreses locals per contracte de mínim de 2 anys a joves que signin un contracte de formació i aprenentatge o un de pràctiques (nou pla “Joventut amb Futur”)

?         1.500 € a empreses locals per contracte realitzat de mínim d’1 any

?         2.000 € a empreses locals per contracte de mínim d’1 any realitzat a joves menors de 30 o persones amb discapacitat o amb risc d'exclusió

?         500 € a empreses locals per contracte realitzat de mínim de 6 mesos

?         1.500 € a persones de Torrefarrera que es donin d’alta en règim d’autònom amb seu social al municipi

?         2.000 € a persones de Torrefarrera, joves menors de 30 o persones amb discapacitat o amb risc d'exclusió, que es donin d’alta en règim d’autònom amb seu social al municipi (nou ajut)

L’alcalde, Jordi Latorre, ha manifestat que “cada any intentem augmentar els esforços municipals per ajudar els nostres veïns a trobar feina”. I ha afegit que “enguany, hem creat una nova modalitat específica per a joves que vulguin accedir al mercat de treball mitjançant un contracte de formació o en pràctiques, amb l’objectiu de donar més oportunitats als joves i reduir l’atur juvenil”.