Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefarrera aprova un pressupost de 5,3 milions i en dedicarà un 45% a despesa social i inversions

Per vuitè any consecutiu es congelen els tributs, excepte les escombraries, i es redueixen un 6% tant la taxa de l'aigua, gràcies a la gestió directa per part de l'Ajuntament, com la taxa del clavegueram. Aquest 2019 es materialitzaran totes les prioritats del mandat, amb la biblioteca, l'institut i les obres del clavegueram al capdavant La despesa en polítiques educatives, esportives, socials, culturals i de promoció econòmica, serà superior al 38% del pressupost

DIMECRES 02 GENER 2019

L’Ajuntament de Torrefarrera comptarà per al 2019 amb un pressupost de 5.350.000 euros, un 6% superior al de l'any passat. Entre els aspectes més rellevants, destaca el baix nivell d'endeutament del consistori a finals de 2018, amb només un 38% (1.821.000 euros) fruit dels esforços de sanejament econòmic realitzats per l'Equip de Govern municipal.

Per vuitè any consecutiu, l'Ajuntament congela els tributs (excepte les escombraries que han pujat el 2018 degut a un dèficit de més de 60.000 euros en el servei), i es redueixen un 6% tant la taxa de l'aigua (quota de servei), gràcies a la gestió directa per part de l'Ajuntament, com la taxa del clavegueram (un 6% menys la quota de servei i un 7% menys el tram variable).

L'alcalde, Jordi Latorre, explica que "en aquest 2019 es materialitzaran totes les prioritats del mandat, amb la biblioteca, l'institut i les obres del clavegueram al capdavant, però veurem també la constant preocupació de l'Equip de Govern per les polítiques educatives, esportives, socials, culturals i de promoció econòmica, amb una despesa superior al 38% del pressupost, a més de les petites inversions per millorar Torrefarrera".

En concret, la despesa social del consistori s'elevarà als 1.224.000 euros, gairebé un 23% del pressupost, destacant els increments en les partides de promoció de l’esport i de suport a les entitats socials i culturals.

Les polítiques culturals, amb la construcció de la biblioteca al capdavant, lideraran la prioritat de despesa. En total, s’hi dedicaran, comptant-hi la inversió, 1.084.000 euros.

La despesa educativa ascendirà a 499.800 euros, el 9,3% del pressupost, incloent-hi tant la Llar d’Infants Ralet-Ralet, com el manteniment de l’Escola La Creu.

I pel que fa a la despesa esportiva, suposarà el 5%, amb 279.000 euros, entre la gestió del Complex Esportiu i les subvencions a les diferents entitats.

En el capítol d’inversions, que superen el 22% del pressupost, a més de la construcció de la biblioteca (690.000 euros), es destinaran 50.000 euros a la 3a edició dels Pressupostos Participatius, 83.000 euros a portar l’aigua potable a les urbanitzacions Pla de la Pona i Salats, 50.000 euros per a la instal·lació de plaques solars a l’Ajuntament, i 22.000 euros a un bike-park pel jovent.

 

A més, el 2019 es posaran en marxa dues iniciatives per atendre a dos dels col·lectius prioritaris: un programa de suport a l’habitatge juvenil, per ajudar als joves del poble en el procés d’emancipació, davant la problemàtica d’habitatge a Torrefarrera; i un servei de mobilitat esporàdica per a gent gran que no disposa de vehicle propi, per facilitar els desplaçaments per a gestions importants de la vida.