Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recomanacions en la recuperació parcial de l'activitat econòmica

DILLUNS 13 ABRIL 2020

Benvolguts veïns/es,

El confinament de les últimes setmanes, especialment des del 30 de març, ha permès reduir tant les defuncions com les persones ateses en cures intensives, i s'han estabilitzat el número de persones contagiades. Això ha suposat un gran esforç col·lectiu que us volem agrair. Moltes gràcies. També un sentit homenatge als professionals de la salut, que ho estan donant tot dedicant moltes hores, suportant una gran càrrega de treball i anímica per la nostra vida.

Amb motiu de l'acabament del  permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè, a partir de demà l’activitat laboral no essencial es recuperarà, llevat de certes activitats com locals i establiments minoristes. És preferible allargar el confinament perquè redueix molt el contagi i alleujaria al sistema de Salut, però la nova situació pot empènyer a molta gent a reprendre l'activitat.És comprensible.

Això va en contra de l’objectiu de distanciament social, i pot afavorir un repunt dels contagis, anul·lant l’esforç realitzat, i la contenció actual de les infeccions. A més, l’alta ocupació del transport públic pot augmentar aquest risc.

Som conscients del cost econòmic d'aquesta crisi, i del patiment de l'empresariat, persones autònomes i treballadores, i estem absolutament compromesos amb ells. Hi hem estat en contacte, coneixem la seua situació i les necessitats i ja portem dies treballant per reduir l'impacte d'aquesta crisi, però ara encara és prioritari controlar el risc que suposa el contagi.

En aquest sentit, cal establir mesures per continuar reduint els contactes a través de la distanciament social. Fer-ho possible és clau per evitar un repunt dels contagis que anul·lin l’esforç del confinament generalitzat dels últims dies i facin necessari un nou reforç posterior per a la contenció.

Per això, amb motiu de la represa de part de l'activitat econòmica demà, us enviem un resum de les recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre actuacions vinculades a les situacions que es puguin produir per l’efecte del coronavirus, acordades per la Generalitat i els agents socials avui.

Si us plau, tingueu-les en compte.

Quedem-nos a casa.


Recomanacions per a empreses i persones ........

Això va en contra de l’objectiu de distanciament social, i pot afavorir un repunt dels contagis, anul·lant l’esforç realitzat, i la contenció actual de les infeccions. A més, l’alta ocupació del transport públic pot augmentar aquest risc.