Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Posada en funcionament del tanc de tempesta de la conca Sud de Torrefarrera

DIJOUS 19 ABRIL 2018

Ahir dijous, 19 d'abril, va tenir lloc la posada en funcionament del tanc de tempesta de la conca Sud de Torrefarrera, situat al final del carrer Mossèn Cinto Verdaguer. L'acte ha comptat amb la visita del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, institució que ha ajudat a sufragar l'obra, acompanyat de l'alcalde de la localitat, Jordi Latorre. Amb aquesta obra, juntament amb altres intervencions dutes a terme pel consistori, s'ha aconseguit pal·liar les freqüents inundacions a la part baixa de Torrefarrera.

Durant l'acte, se va fer una visita per les instal·lacions i els tècnics responsables han explicat l'obra que s'hi ha dut a terme, així com el funcionament del tanc de tempesta.

El tanc de tempesta de Torrefarrera té una capacitat de 1.180 metres cúbics, i està construït al carrer Mossèn Cinto Verdaguer per acollir l'excés d'aigua de pluja de la conca Sud del municipi. Aquesta intervenció ha de servir per evitar les molestes inundacions a la part baixa del poble, que comprèn els carrers al sud de la rambla Sant Jordi. La infraestructura ha suposat una inversió de 410.001 euros, dels quals 90.000 euros han estat subvencionats per la Diputació de Lleida.

Les vies beneficiades directament per la millora són el mateix c. Mossèn Cinto Verdaguer, l'av. Europa, el carrer les Eres, el carrer Alzinar, el passatge del Parc i el Complex Esportiu de Torrefarrera; i indirectament, la resta dels carrers de la part baixa, per la reducció de l'aportació d'aigua.