Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova ubicació per l’obra de Cristina Dejuan al Torrefarrera Street Art Festival

Serà al carrer Carretera número 13 i els veïns de l’edifici han signat un document expressant la seva conformitat

DIVENDRES 04 SETEMBRE 2020

L’obra “Love is Love” de l’artista convidada a la 4a edició del Torrefarrera Street Art Festival, Cristina Dejuan, s’ha reubicat en el mur de l’edifici del carrer Carretera número 13, arran de la polèmica derivada d’aquesta. Els veïns i veïnes de l’edifici en qüestió, han signat un document en què es plasma la seva conformitat per executar l’obra de l’artista en el mur, un acord escrit entre l’artista i els propietaris.

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, explica que des del moment en què els veïns del primer edifici van transmetre la seva disconformitat amb el mural, “sempre hem apostat per la continuïtat de l’obra en un altre emplaçament”, i remarca que el matí del dilluns següent a la censura ja tenien disponibles cinc alternatives, entre elles l’escollida.

Una edició atípica a causa de la Covid-19

L’edició d’enguany, a conseqüència de la situació de crisi sanitària derivada de la Covid-19, no segueix el format de concurs, sinó que s’han convidat 5 artistes de les comarques lleidatanes: Oriol Arumí (Lleida), Lily Brick (Puigverd), Sween Art (Ivars d'Urgell), Cristina Dejuan (Torrefarrera) i Lluckutter (Lleida). Els artistes es desplacen des de casa seva només per pintar els murs, per tal d’evitar riscos de contagi. Aquest fet ha afectat la durada del festival, que serà de 4 setmanes, per adaptar-se a les possibilitats dels artistes, i finalitzarà el 10 de setembre. Sí que es manté el premi del públic, que podrà votar telemàticament un cop acabada aquesta edició.

Aquest any, es pintaran 5 murs, que ocupen un total de 744 metres, amb un pressupost de 14.000 €. Un cop acabada aquesta edició, en el conjunt dels 4 certàmens, el poble de Torrefarrera comptarà amb un total de 3.914 metres pintats, repartits en 40 murs