Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Millorar l'accessibilitat en carrers estrets, proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius de Torrefarrera 2018

Per completar els 55.000 euros destinats a aquesta partida, en segon lloc ha estat escollida la proposta de col•locar sis fonts en diferents ubicacions de la localitat i, en tercer lloc, la d’instal•lar coixins berlinesos a l’avinguda Lleida Els ciutadans podien votar entre les 21 propostes vàlides aportades pels veïns i veïnes de Torrefarrera

DIJOUS 11 OCTUBRE 2018

L'Ajuntament de Torrefarrera va presentar ahir dimecres, 10 d'octubre, els resultats de la segona edició dels Pressupostos Participatius endegada pel consistori per decidir a què es destinaran 55.000 euros del pressupost municipal d'inversions per a l'any 2018. Després de fer el recompte de vots, han resultat guanyadores tres propostes: millorar l'accessibilitat en diferents carrers estrets de la localitat, amb un import de 42.000 euros; col·locar sis fonts en diferents ubicacions del municipi, amb una despesa de 8.000 euros; i la instal·lació de dos coixins berlinesos a l'avinguda Lleida, amb un cost de 3.400 euros.

D'entre les 21 propostes vàlides presentades per la ciutadania durant el mes de juliol, la proposta més votada en la fase de votació popular i, per tant, una de les guanyadores del procés participatiu ha estat la de millorar l'accessibilitat en carrers estrets, mitjançant l'arrencada d'arbres i reposició de la vorera, als carrers Ramon Llull, Rafael Casanovas, Pere El Gran, Ramon Muntaner, Jaume I, passatge Fermí Palau, Mossèn Cinto Verdaguer i passatge del Parc, i mitjançant la col·locació de paviments drenants a l'avinguda Lleida. Aquesta proposta té un cost aproximat de 42.000 euros.

Arribat el punt en el qual la incorporació d'una proposta feia que l'import acumulat superés la dotació establerta, les bases del procés participatiu indicaven que saltava a la següent proposta més votada que permetés completar el límit. Per aquest motiu, per completar els 55.000 euros disponibles per aquesta partida, s’ha escollit també la proposta de col·locació de sis fonts en diferents ubicacions del municipi: plaça al carrer Mossèn Cinto Verdaguer, solar av. Europa davant l’Institut, entrada al Polígon Industrial, i a la zona del mercat. A més, se substituirà la font situada al final de la rambla Sant Jordi i la de la cantonada de l'avinguda Catalunya amb la carretera N-230. Aquesta actuació té un cost previst de 8.000 euros. I per acabar de completar el pressupost de 55.000 euros, s’ha triat també la proposta d’instal·lació de dos coixins berlinesos a l'alçada del número 124 de l'avinguda Lleida, amb un import aproximat de 3.400 euros.

La proposta guanyadora en primera posició ha rebut 100 dels 867 vots vàlids emesos per les 332 persones empadronades al municipi majors de 16 anys que han participat en aquest procés de votació, el que suposa un 8,87% de participació del total de censats. La segona proposta escollida ha comptat amb 48 vots, i la tercera seleccionada ha rebut 21 vots. Cal recordar que cada persona podia votar fins a un màxim de tres propostes mitjançant el vot presencial, a les oficines municipals, o amb el vot electrònic, que enguany ha suposat gairebé el 98% del total de votacions.

L'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha destacat que "en aquesta segona edició hem tornat a repetir una alta participació, el que constata l’interès de la ciutadania en la presa de decisions per fer de Torrefarrera un poble millor”“Enguany, la presentació del procés participatiu es va fer a l’Escola La Creu i no és casualitat que una de les propostes guanyadores sigui la d’instal·lar fonts públiques, una de les reivindicacions majoritàries dels més petits en aquella sessió informativa, el que demostra la transversalitat d’aquest procés, fent cas també a les peticions dels infants de la casa”, ha afegit Latorre.

Els pressupostos participatius permeten acostar el pressupost municipal i, en definitiva, la gestió municipal a la ciutadania. A més, faciliten que la població pugui debatre i decidir sobre el model de poble que vol i les actuacions necessàries al municipi, tot fomentant i potenciant la cultura de la participació ciutadana en la gestió municipal.