Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 150 infants a la inauguració de la campanya ‘Disfruita-la a l’estiu’ de tastos de fruita a Torrefarrera

Els petits reben una carmanyola en forma de poma amb fruita dolça de temporada

DIVENDRES 01 JULIOL 2016

Avui divendres, 1 de juliol, més de 150 infants de la Llar d'Infants Ralet-Ralet, del Casalet d'estiu i de les Estades de Futbol de Torrefarrera han gaudit de l'activitat Disfruita-la a l’estiu de tastos de fruita dolça per promocionar el consum entre els infants durant l’estiu, organitzada a la piscina de la localitat per Unió de Pagesos (UP) amb el suport de la Diputació de Lleida i la col·laboració dels Ajuntaments.

La presentació de la campanya ha tingut lloc avui, amb la presència de Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera; Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida; i Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos.

Disfruita-la a l’estiu consisteix en tastos guiats de fruita dolça de temporada, com nectarines, cireres, peres o albercocs, per a infants que participen en les estades d’estiu, en un ambient més lúdic i per gaudir de les activitats durant les vacances.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha recordat que fa molts anys que la institució col·labora amb UP per “fer possible que els nens consumeixin fruita al llarg de tot l’any”, una acció que a la vegada suposa un “retorn als nostres pagesos que amb talent i esforç produeixen fruita d’una gran qualitat”.

Aquest estiu els tastos seran 13, i tindran lloc als municipis de Torrefarrera, Palau d’Anglesola, Cervera, Torres de Segre, Agramunt, Artesa de Segre, Rialp, Organyà, Tremp, Vilaller, Guissona, Solsona i Tàrrega. Les sessions dels tastos inclouen l’espectacle Disfruita-la xic, a càrrec del grup d’animació La Cremallera, durant el qual s’expliquen als infants les propietats de la fruita i els beneficis que aporta per a la seva dieta.

Tots els nens i nenes participants s’enduran una carmanyola Disfruita-la, amb forma de poma, amb l'objectiu que la reutilitzin per portar fruita durant les seves activitats d’estiu, i d’aquesta manera donar continuïtat a l’actuació implicant a les famílies amb la responsabilitat de proporcionar-los fruita. També es distribueix un díptic a les famílies amb els consells de com utilitzar les carmanyoles i com fomentar el consum de fruita als infants.

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha valorat molt positivament aquesta activitat que “promou hàbits de vida saludable entre els infants des del mateix territori, amb productes de km 0 i d’una forma festiva, la qual cosa afavoreix i facilita l’aprenentatge”. La promoció dels hàbits saludables i dels productes de la terra és una de les prioritats de la Diputació de Lleida i la institució col·labora des de l’any 2005 amb UP en la campanya “Disfruita-la”.

En aquest sentit, el coordinador general d’Unió de Pagesos, Joan Caball, ha recordat que ja fa més de 10 anys que la Diputació de Lleida i el sindicat agrari col·laboren en aquesta iniciativa que es va crear “pensant en els futurs consumidors, com són els nens d’ara”.

Aquest és el tercer any consecutiu de la campanya Disfruita-la a l’estiu a les comarques de Lleida. Fins ara, la campanya ha arribat a 3.100 nens de 26 municipis, als que s’hauran de sumar els 2.000 infants i els 13 municipis que l’acolliran aquest mes de juliol.