Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Torrefarrera liquida el 2016 amb un important superàvit i es queixa per no poder-lo destinar a inversions

DIMECRES 12 ABRIL 2017

L'Ajuntament de Torrefarrera ha tancat la liquidació de l'exercici 2016 amb un superàvit de 230.124 €, que reforcen la situació financera del Consistori. L'Ajuntament, que a més enguany ha congelat els tributs per sisè any consecutiu, ha tingut uns ingressos de 4.082.482 €, i unes despeses de 3.852.358 €.

L'endeutament s'ha tancat en 2.158.697 €, que es redueix al 67%, tot i el préstec al 0% signat per canviar l'enllumenat, i que s'amortitzarà sol per l'estalvi.

El romanent de tresoreria, que són els fons líquids que tindria una corporació després d'haver cobrat i pagat tot el pendent, ha augmentat en 299.547 €, i ha quedat en 1.111.693€. És destacable que, des de l'any 2011, aquesta quantitat gairebé s'ha triplicat.

L'alcalde, Jordi Latorre, ha expressat la satisfacció pel resultat positiu, que els "permet mantenir un nivell de serveis molt alt sense haver pujat els tributs, i alhora fer les inversions necessàries".

Latorre, però, s'ha queixat que "els pressupostos de l'Estat no prevegin l'aplicació d'aquest superàvit a inversions necessàries, fet que suposa un càstig als habitants dels municipis que han fet bé la feina, penalitzant així la bona gestió". I ha desitjat que els ajuntaments que compleixen tots els requisits de gestió puguin destinar els superàvits a les inversions necessàries als seus municipis.