Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Torrefarrera assumeix avui, 2 de gener, la gestió directa del servei d'abastament d'aigua potable

DIMARTS 02 GENER 2018

A partir d'avui dimarts, 2 de gener, l'Ajuntament de Torrefarrera assumeix la gestió directa del servei d'abastament d'aigua potable al municipi. Aquesta entrada en servei arriba després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dictés sentència favorable pel consistori en el litigi que mantenia amb l'empresa concessionària sortint (empresa CASSA, que tenia la concessió fins al seu acabament l'any 2014) i després que el Ple municipal del passat 14 de desembre acordés l'assumpció del servei per part de l'Ajuntament a principis de 2018. La gestió ha estat assumida pels tècnics municipals i representants del consistori, que han pres el control de les diferents instal·lacions.

A partir d'ara, qualsevol incidència, siguin altes o baixes, de facturació o de funcionament, es faran a través dels serveis municipals, on s'ha habilitat un telèfon d'assistència disponible tots els dies de l'any, a més de les consultes presencials que s'atendran a l'oficina d'atenció al ciutadà de dilluns a divendres en horari de 8.00 a 15.00 hores.

Cal recordar que l'Ajuntament havia licitat un concurs per a la gestió dels serveis d'aigua i clavegueram resolt a principis de 2015 a favor de l'empresa Aqualia, però l'altra empresa que s'hi havia presentat, CASSA, va interposar un recurs davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. Finalment, i després de dos recursos més, ambdues empreses licitadores van ser excloses i es va declarar desert el concurs.

Després d'aquestes controvèrsies judicials, l'Ajuntament de Torrefarrera va acordar per unanimitat el 2016 gestionar el servei d'abastament d'aigua potable de forma directa. Aquesta municipalització havia de començar l'1 de gener de 2017 (dos anys després de vèncer el contracte de l'empresa concessionària sortint), però va ser suspesa cautelarment pel jutjat contenciós administratiu de Lleida a causa del recurs presentat per CASSA. Finalment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a l'Ajuntament, que ja pot gestionar el servei amb els seus propis mitjans.

L’alcalde, Jordi Latorre, ha exposat que “amb aquesta actuació, els veïns tindran més proximitat, una atenció més directa al mateix preu, i esperem que ens permeti continuar millorant la xarxa de clavegueram del municipi”.