Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'ACA desencalla la construcció de la depuradora que ha de donar servei a Torrefarrera i Torre-serona

DIJOUS 10 GENER 2019

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) reactiva aquest 2019 la construcció de la depuradora d'aigües residuals que donarà servei als municipis de Torrefarrera i Torre-serona. L'ACA ha iniciat ja les expropiacions dels terrenys en els quals s'ubicarà la planta, al terme municipal de Torre-serona.

Actualment, Torrefarrera ja compta amb dos plantes de tractament d’aigües residuals, una que es troba a la partida de Malpartit i una altra que dóna servei a la meitat del nou polígon industrial. La futura planta depuradora, pendent de construir des de fa anys, donarà servei als més de 4.500 veïns del nucli de Torrefarrera i a l’altra meitat del polígon industrial, a més dels veïns de Torre-serona, i tindrà una capacitat per a 1.400 metres cúbics al dia.

El cost total de la inversió prevista és de 5,7 milions d'euros (incloent les expropiacions), que finançarà al 100% l’ACA a través del cànon que es paga en la factura de l’aigua, i s’utilitzarà el sistema de depuració a través de fangs activats del tipus d’aeració perllongada.

Amb aquesta actuació s’evitarà l’abocament al medi de les aigües brutes dels dos municipis. Aquesta obra, junt amb totes les inversions en la xarxa de clavegueram, completaran una fase que haurà resolt les problemàtiques principals en aquesta matèria al municipi.