Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La segona edició de l'Street Art Festival tornarà a convertir Torrefarrera en l’epicentre de l’art urbà

El certamen s’internacionalitza amb la participació d'artistes de diferents països com Argentina, Mèxic, Perú, els Estats Units o Itàlia L’artista local, Cristina Dejuan, també ha estat escollida per participar en el festival

DIJOUS 26 JULIOL 2018

Tretze artistes i col·lectius artístics de tot el món han estat escollits per participar en la segona edició del Torrefarrera Street Art Festival que tindrà lloc del 7 al 14 de setembre. 1.200 metres quadrats de parets del municipi s’ompliran de colors i expressions artístiques amb els objectius de millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura.

Torrefarrera tornarà a ser l’epicentre de la cultura artística el mes de setembre. El festival ha rebut un centenar de propostes artístiques del territori nacional i també a escala internacional. Per aquest motiu, els tretze artistes escollits provenen de països com Argentina, Mèxic, Perú, els Estats Units o Itàlia. Però el certamen també comptarà amb una artista local, Cristina Dejuan, així com amb altres artistes de l’Estat Espanyol. Cada un d’ells oferirà una proposta original per potenciar l’art urbà com a mitjà d’integració social.

Els visitants del Torrefarrera Street Art Festival podran gaudir de diferents tècniques i estils. Un dels artistes pintarà una paret de 100 metres quadrats només amb pinzell, sense utilitzar esprais, mentre que un altre oferirà una obra en 3D.

Els artistes o col·lectius artístics que volien participar van enviar a través de la pàgina web del certamen la seva proposta artística. Posteriorment, un jurat ha valorat totes les propostes i n'ha seleccionat 13 incidint en la qualitat artística, la viabilitat, la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies existents i la integració en l’entorn públic.

Relació d'artistes o col·lectius artístics seleccionats per participar en el segon Torrefarrera Street Art Festival:

-          Goya Torres (Mèxic)

-          Ioke (Perú)

-          Juanjo Surace (Argentina)

-          OU (OverUnder) (Nevada, Estats Units)

-          Rame13 (Itàlia)

-          Bastian (Oviedo)

-          Rodrigo Romero (Madrid)

-          Ottstuff (Navarra)

-          Lalone (Màlaga)

-          Sergio Delicado – Juangacedos (València)

-          Ángel Toren (Múrcia)

-          Asier – Müs (Donosti i Pontferrada)

-          Cristina Dejuan (Torrefarrera)

En el marc del Torrefarrera Street Art Festival es lliuraran tres premis:

  • Candidats seleccionats: cada artista o col·lectiu que sigui seleccionat per a la realització d’una intervenció artística, percebrà 150 euros nets en concepte d’honoraris, un cop conclosa la intervenció.
  • Premi del jurat: un jurat format per l’organització i l’Ajuntament de Torrefarrera premiarà les 2 millors obres. Aquests premis estaran dotats amb 1.000 euros el primer lloc i amb 500 euros, el segon.

Premi del públic: es concedirà a la intervenció més valorada a través de votacions a les xarxes socials de l’esdeveniment. Aquest premi estarà dotat amb 500 euros i es fallarà una setmana després de l’esdeveniment, el dia 22 de setembre.