Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal de Música de Torrefarrera, l’única de les associades a l’Orfeó Lleidatà que creix en alumnes cada curs

Amb una mitjana de 109 alumnes aquest 2013/2014, 9 més que al curs anterior

DIJOUS 07 AGOST 2014

L’Escola Municipal de Música de Torrefarrera (EMMT) ha comptat amb una mitjana de 109 alumnes aquest curs 2013/2014, 9 més que al curs anterior, i és l’única de les escoles associades a l’Orfeó Lleidatà que creix en alumnes cada any.

Al llarg dels darrers sis cursos, l’EMMT ha experimentat un augment constant d’alumnes que es matriculen als diferents nivells formatius que ofereix (parvulari musical, aprenentatge bàsic, nivell elemental, nivell mitjà i mòdul obert) passant de 46 alumnes durant el curs 2008/2009, als 109 d’enguany.

Aquestes dades demostren el creixent interès pels estudis musicals dels torrefarrerins i torrefarrerines i un afiançament de la tasca de l’EMMT a la localitat.

Al curs passat, els instruments més sol·licitats van ser els polifònics, amb 21 alumnes de guitarra i 16 de piano; seguit dels instruments de corda, amb 8 violins i 2 violes; els de vent fusta, amb 6 flautes travesseres, 1 clarinet i 1 saxòfon; els de música moderna, amb 6 bateries i 1 guitarra elèctrica; i un alumne d’acordió diatònic. Pel curs vinent, els alumnes d’aprenentatge bàsic, infants de cinc anys, ja han triat el seu instrument i la resta dels alumnes ho faran en cursos posteriors.

Al llarg del curs, l’EMMT ha organitzat un total de 14 activitats musicals dins del municipi, entre les que destaquen el Resona Kids, a l’abril, les múltiples activitats durant la Setmana Cultural de Torrefarrera, al maig, o la participació al Racons musicals per celebrar el Dia de la Música, al juny.

A més, els alumnes de l’EMMT han participat en dues actuacions fora de Torrefarrera, com van ser la participació en el concert Archipel des Chorales celebrat al desembre a Perpinyà i la cantata La Vaca Florinda a l’abril a les Borges Blanques, així com les organitzades per l’Orfeó Lleidatà amb participació d’alumnes del municipi.

Notícies relacionades