Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Torrefarrera tanca l’exercici 2014 sanejat econòmicament

DIMECRES 07 GENER 2015

Per primera vegada en els últims anys, l’Ajuntament de Torrefarrera es pot considerar com a sanejat, ja que a finals de 2014 la ràtio d’endeutament estava per sota del 75%, límit imposat a les administracions per a poder-se endeutar.

Durant l’any 2014, l'endeutament municipal (comptant l'Ajuntament i l'empresa municipal) s'ha amortitzat per més de 600.000€, i ha quedat en 2.466.644€, gairebé la meitat del que hi havia en tancar l’exercici 2010.

Gràcies a l’amortització extraordinària per la venda de sòl industrial, al final de l’exercici 2014 la ràtio d’endeutament és del 73%, tot un èxit si es tenen en compte totes les inversions executades per l’Ajuntament per a millorar la vida dels torrefarrerins i torrefarrerines.

Taula d’endeutament

cuadre1.jpg

 

A més, per primer cop en els últims anys, l’Ajuntament no té pòlisses pendents. Gràcies al rigor pressupostari establert pel govern municipal de CiU, en acabar l’exercici 2014 s’ha cancel·lat l’única pòlissa de crèdit que tenia l’Ajuntament, passant de 380.000€ en pòlisses corrents l’any 2011 a cap en poc més de tres anys. Així, a més de reduir l’endeutament, l’Ajuntament ha aconseguit finançar el seu funcionament ordinari amb recursos propis, fet que ha permès, entre altres coses, reduir els costos financers en més de 20.000€ a l’any.

cuadre2.jpg

 

L'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha destacat que "la gran feina feta en gestió econòmica, a més de reduir l’endeutament, s’ha fet sense augmentar els tributs, i incrementant molt el pressupost en benestar social, inserció laboral i promoció econòmica per tal d’ajudar als veïns que necessiten suport en aquests moments de crisi que hem de suportar".

NOTÍCIES RELACIONADES