Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Torrefarrera obre la segona convocatòria d’ajuts COVID amb una dotació de 44.400 €

Per a aturats, afectats per ERTOs i establiments de restauració, estètica i acadèmies Fruit del Pla de Suport Econòmic i Social signat per tots els grups municipals, amb una primera convocatòria d’ajuts al juliol

DIMECRES 13 GENER 2021

Ja es poden sol·licitar les subvencions de la segona convocatòria d’ajudes COVID que Ajuntament de Torrefarrera ha posat en marxa amb una dotació de 44.400 €. Les ajudes estan destinades a aturats, persones afectades per ERTOs i establiments de restauració, estètica i acadèmies. Aquestes subvencions estan emmarcades dins el Pla de Suport Econòmic i Social signat per tots els grups municipals, que ja va destinar 57.000 € en la primera convocatòria el mes de juliol.

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, destaca que “seguim oferint suport als sectors més castigats del nostre poble per les conseqüències econòmiques de la COVID, com són persones que han perdut la feina o comerciants que no poden treballar, amb aquesta segona ronda d’ajudes de la partida que vam incorporar del superàvit de l’any 2019”“Volem sortir d’aquesta crisi amb la menor quantitat de veïnes i veïns afectats laboralment, i amb tots els establiments oberts i totes les empreses funcionant, perquè és molt més fàcil conservar que començar de nou, i per això farem tots els esforços possibles per ajudar que així sigui”, explica Latorre.

Per una banda, s’atorguen ajuts a persones treballadores de Torrefarrera que hagin finalitzat una relació laboral a partir de la declaració de l’estat d’alarma, hagin rebut una prestació per desocupació fins a un màxim de 6 mesos i estiguin inscrites a l’atur en situació de demandant d’ocupació en el moment de la sol·licitud de la subvenció, així com a persones que es trobin afectades per un ERO o ERTO durant almenys dos mesos des de la declaració de l’estat d’alarma fins al dia de la sol·licitud de la subvenció. Cada sol·licitant rebrà 200 €. En el cas de famílies monoparentals, el sol·licitant percebrà 300 €. En el cas que dos membres de la mateixa unitat familiar sol·licitin la subvenció, l’import serà de 150 € per sol·licitant. Aquestes ajudes tenen una dotació de 20.000 €. Les sol·licituds s’atendran per ordre de presentació fins a esgotar el crèdit previst en la convocatòria.

Pel que fa als ajuts destinats als establiments de restauració, centres d’estètica i centres d’educació que impliquin un contacte personal proper a Torrefarrera, així com treballadors autònoms empadronats a Torrefarrera titulars d’aquestes activitats fora del municipi, i que han estat obligades al tancament en base a la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, es destinen 500 € per cada sol·licitant d’establiments situats al municipi (si hi ha més d’una persona autònoma titular del mateix establiment, s’atorgarà un màxim de 2 subvencions a raó de 400 €cadascuna) i 300 € als sol·licitants d’establiments fora del municipi. Aquestes ajudes tenen una dotació de 22.400 €. El termini per a presentar la sol·licitud es va iniciar el passat 5 de gener i acaba el pròxim 5 de febrer de 2021.