Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Torrefarrera modifica les ordenances per reduir la pressió fiscal

El Ple d’ahir dimecres, 18 de novembre, va aprovar per unanimitat la modificació de les ordenances fiscals per al 2016

DIJOUS 19 NOVEMBRE 2015

Ahir dimecres, 18 de novembre, es va celebrar el Ple ordinari de l’Ajuntament de Torrefarrera on es va aprovar per unanimitat la modificació de les ordenances fiscals per a 2016 per reduir la pressió fiscal als veïns i veïnes de la localitat.

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, va exposar que per a l’any 2016 en l’IBI se suprimeix el topall legal del 0,5 i tots els béns urbans passen a ser gravats amb el tipus del 0,47, fet que suposarà una reducció d’ingressos per a l’Ajuntament d’uns 58.000 euros. Latorre va explicar que “tot i això, no volem augmentar els tributs, i volem ajudar a les famílies i empreses a consolidar l’inici de recuperació econòmica que s’està produint”.

En aquest Ple, en va establir una bonificació del 95% en l’impost d’obres i construccions en les obres obligatòries ordenades per l’Ajuntament per garantir la seguretat a la via pública. Segons va explicar Latorre, aquesta mesura es pren “per evitar que hagin de pagar l’impost aquelles famílies que ja han d’afrontar una reforma deguda a la mala construcció dels seus habitatges”.

També es va acordar suprimir el topall de la taxa d’escombraries per a unitats familiars amb totes les persones jubilades. A partir d’ara, no es tindrà en compte la renda dels jubilats.

Finalment, es van ampliar els beneficiaris i bonificacions en l’impost per l’increment del valor de terrenys de naturalesa urbana, ja que, en paraules de l’alcalde, “volem afavorir les transmissions entre famílies, especialment en cas de transmissió per herència entre familiars”. Així, s’ha ampliat la bonificació del 95% a familiars de 1r grau al cònjuge per habitatge habitual, i s’ha establert un 75% de bonificació per a la resta. A més, s’ha creat una bonificació del 50% per a familiars de 2n i 3r grau.

Amb totes aquestes mesures, Jordi Latorre va destacar que “l’Ajuntament ha anat augmentant serveis, reduint o mantenint els tributs, i deixant l’endeutament gairebé al 70%, fet que demostra el gran esforç del govern de Convergència per tal de millorar cada dia Torrefarrera”.