Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inaugurat el primer mòdul de la residència Ginesta II a Torrefarrera

Que acollirà persones amb discapacitat intel•lectual i trastorn de conducta

DIMARTS 31 MARÇ 2015

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha visitat aquest matí l'Ajuntament de Torrefarrera, on ha estat rebuda per l'alcalde de la localitat, Jordi Latorre, i acompanyada pel president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré, i el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré. Després de signar al llibre d'honor de la localitat, les autoritats s'han desplaçat a la Residència Ginesta II on Munté ha estat l'encarregada d'inaugurar el primer mòdul de la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn de conducta Ginesta II a Torrefarrera.

Aquest equipament està impulsat per l’Associació de Pares de Minusvàlids Psíquics (ASPAMIS) i finançat en part pel Departament a través dels fons provinents del conveni entre la Generalitat de Catalunya i l’obra social de la Fundació la Caixa. La seva posada en funcionament permetrà millorar les condicions residencials en traslladar 11 persones que es trobaven ingressades al centre Ginesta I i l’ampliació de 4 places més.

El nou centre Ginesta II se centrarà en el tractament dels trastorns de conducta. Tindrà una capacitat per a 30 persones instal·lades en habitacions individuals equipades amb video-vigilància. El centre també disposa d’una sala polivalent dissenyada i equipada per a la realització d’activitats en grup i una zona enjardinada de lleure a l’aire lliure.

La Fundació ASPAMIS es va fundar el 1978 gràcies a la iniciativa d’un grup de pares i mares de nois amb discapacitat intel·lectual. L’any 2013 es va constituir com a Fundació. Actualment la plantilla la integren 242 professionals i, a banda del centre Ginesta II inaugurat avui, disposa d’altres tres equipaments residencials per atendre persones amb discapacitat (Ginesta I a Torrefarrera, La Immaculada a Alcoletge i Vencillón a Osca). En total, els tres centres atenen unes 240 persones.

Notícies relacionades