Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ICG Software i l'Ajuntament de Torrefarrera entreguen el premi del públic del 1r Street Art Festival a l'artista Oriol Arumí

El seu grafit va ser el més votat pels torrefarrerins i torrefarrerines, per davant dels treballs realitzats per l'artista colombiana Zurik i pel valencià Xolaka

DIVENDRES 20 OCTUBRE 2017

Aquest dijous, 19 d'octubre, l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, i el president de l'empresa ICG Software, Andreu Pi, van entregar un xec per valor de 500 euros al guanyador del premi del públic del Torrefarrera Street Art Festival, l'artista Oriol Arumí. Cal recordar que ICG Software i la Diputació de Lleida han donat suport a aquesta primera edició del festival i davant de l’èxit i la bona acceptació per part dels veïns i veïnes, ja es prepara una segona edició per l’any que ve.

Millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura són els principals objectius del Torrefarrera Street Art Festival, l'esdeveniment organitzat al setembre pel consistori per dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social.

El grafit guanyador del premi del públic va rebre 48 dels 116 vots vàlids materialitzats a través de la web de participació habilitada per l'Ajuntament de Torrefarrera per a les votacions populars. El mural ocupa dues parets de la bàscula de la partida de Malpartit (Torrefarrera) amb una superfície de 85,80 i 45 metres quadrats respectivament. El segon mural més votat, amb 47 vots, ha estat el de l'artista colombiana Zurik i el tercer, amb 35 vots, ha estat el del valencià Xolaka, tots dos ubicats a l'exterior del centre de salut de la localitat.

En l'obra guanyadora del premi del públic destaquen la figura d'una nena envoltada de colors saturats i variats, que generen un impacte visual de contrast amb l’entorn. El somriure de la protagonista transmet alegria i optimisme i transporta l'observador del mural a la infantesa.

1a edició del Torrefarrera Street Art Festival

El passat 8 de setembre, en el marc de la Festa Major de Torrefarrera, es van donar a conèixer els premis del jurat del 1r Torrefarrera Street Art Festival. El jurat va atorgar el primer premi (1.000 euros) al duo d'artistes GFX Folk & Miedo12, de València i Alacant, autors de l'obra del mur de gairebé 400 metres quadrats en un lateral del pavelló municipal. El segon premi del certamen, dotat amb 500 euros, va ser per a l'artista Sfhir per la intervenció mural al carrer Ramon Muntaner (176 metres quadrats).