Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitzen les pràctiques a Torrefarrera els dos estudiants finlandesos del programa Leonardo Da Vinci

En col•laboració amb l’Institut Escola del Treball de Lleida que té conveni amb un institut de la localitat finlandesa de Mikkeli on tres alumnes lleidatans estan fent les seves pràctiques

DILLUNS 31 MARÇ 2014

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, acompanyat del coordinador del programa europeu Leonardo Da Vinci a l’Institut Escola del Treball de Lleida, Jaume Semis, ha signat les acreditacions de reconeixement de les pràctiques que dos estudiants finlandesos del sector de la construcció han fet a la localitat del Segrià durant aquest mes de març, en concret, amb la brigada d’obres de l’Ajuntament.

Jordi Latorre ha destacat que “l’experiència ha estat molt positiva ja que els alumnes han treballat en tasques que directament reverteixen en benefici de la comunitat”. En concret, els estudiants en pràctiques han ajudat en les tasques d’arranjament de voreres, l’enrajolat dels lavabos del poliesportiu i l’arranjament del soterrani de l’Ajuntament de la localitat convertit en sala d’exposicions.

Per la seva banda, Jaume Semis ha valorat molt positivament l’estada dels alumnes finlandesos a Lleida ja que, segons ha explicat, “el programa Leonardo Da Vinci és molt enriquidor i afavoreix l’intercanvi de coneixements”. L’Institut Escola del Treball de Lleida té un conveni de col·laboració amb un institut de formació professional a Mikkeli, gràcies al qual és possible l’intercanvi d’alumnes entre ambdues ciutats.

En total són cinc els alumnes de Mikkeli que han fet les pràctiques a Lleida en els sectors de la construcció (dos estudiants a Torrefarrera), la fusteria (un a Rosselló) i el comerç (dos a Lleida), dins el programa Leonardo Da Vinci, finançat per la Unió Europea, que té l’objectiu de promoure un espai europeu d’intercanvi en matèria d’educació i formació professional.

Dins d’aquest mateix programa, tres estudiants de fusteria de l’Institut Escola del Treball estan fent una part del Mòdul de Formació en Centres de Treball a la localitat de Mikkeli, des del passat 10 de març fins el 7 d’abril. (VEURE NOTÍCIES RELACIONADES)