Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els veïns de Torrefarrera podran navegar a 1.000 Mbps gràcies a la fibra òptica d’Adamo

Després d’haver desplegat amb èxit la xarxa de fibra òptica al Parc Empresarial Torrefarrera al febrer de 2014

DIMECRES 21 GENER 2015

Avui dimarts, 20 de gener, ha tingut lloc a l’Ajuntament de Torrefarrera la presentació del desplegament de la xarxa de fibra òptica als veïns residencials de la localitat, de la mà de l’empresa Adamo, companyia proveïdora de serveis de telecomunicacions. A la presentació han assistit l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, el conseller delegat d’Adamo Telecom, Xavier Viladegut, i el regidor de Promoció Econòmica de la localitat, Enric Casanovas.

Gràcies al servei de fibra òptica d’Adamo, Torrefarrera serà la primera localitat, fora de la capital lleidatana, en gaudir de la connexió a Internet més ràpida del país, 1.000 Mbps. Al febrer de 2014 la fibra òptica d’Adamo ja va arribar al Parc Empresarial Torrefarrera per abastir a les empreses amb la més ràpida connexió a Internet, i ara s’ha decidit expandir la xarxa als veïns residencials d’aquesta localitat.

El desplegament residencial de la xarxa de fibra òptica d’Adamo començarà a l’abril del 2015. En una primera fase es pretén oferir el servei a 500 llars, en la segona fase la cobertura s’expandirà fins a les 2.000 llars. D’aquesta manera, Torrefarrera esdevindrà pionera en el sector de les telecomunicacions.

L’Ajuntament de Torrefarrera ha signat un conveni de col·laboració amb Adamo Telecom per al desplegament de la xarxa de fibra òptica (FTTH) d’Adamo. Després del llançament reeixit d’Adamo FAST! en ciutats com Barcelona, Lleida, Girona, Viladecans, Badalona, i l'Hospitalet de Llobregat, entre d’altres, Torrefarrera s’unirà pròximament a aquest grup de pioners que disposa dels 1.000 Mbps. Els residents podran verificar la cobertura a la seva zona a través de la pàgina web www.adamo.es.

L’alcalde de la localitat, Jordi Latorre, ha destacat que “la xarxa de fibra òptica suposarà un salt qualitatiu tant per a les llars com per a les empreses del municipi”. Latorre ha explicat que la fibra òptica, que ja tenen gairebé la meitat de les empreses del Parc Empresarial Torrefarrera, era una demanda i una necessitat de les empreses de la localitat per millorar en competitivitat, alhora que “dóna al Parc Empresarial un valor afegit i el fa més atractiu per a noves empreses que busquin lloc on establir-se”.

Latorre ha recordat que al Parc Empresarial Torrefarrera “hi ha 40 empreses que ja tenen contractat el servei amb Adamo i les tres noves empreses que s’hi han instal·lat en els darrers sis mesos, també s’han donat d’alta amb Adamo pel servei que ofereixen i pel preu competitiu”.

Per la seva banda, Xavier Viladegut ha agraït la rebuda d’Adamo a Torrefarrera i ha explicat que la primera fase del desplegament del servei al nucli urbà de la localitat durarà entre 6 i 9 mesos. Viladegut ha destacat el salt qualitatiu que suposa la fibra òptica de 1.000 Mbps, ja que permet navegar per Internet a una velocitat deu o més cops superior a un ADSL convencional, amb un preu similar o inferior (al voltant dels 36 euros, IVA inclòs).

La primera fase de desplegament està prevista a la zona compresa entre l'avinguda de Lleida i Verge de Montserrat, a una part del centre històric i al voltant del complex esportiu, segons ha explicat l'alcalde, Jordi Latorre.

Segons el responsable d'Adamo, la contractació del servei serà senzilla i no suposarà cap complexitat per als veïns i comerciants, ja que només es requeriran entre una i dues hores per a la instal·lació fins a la llar del cablejat de la fibra òptica i Adamo s’encarregarà del canvi de companyia, conservant l’actual número si així ho desitja el client.

Veure notícies relacionades