Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els infants de 6è de l’Escola La Creu de Torrefarrera participen en el concurs de contes coeducatius organitzat en el marc del Festival Treubanya

El relat premiat es donarà a conèixer el pròxim 29 de maig al matí, durant la inauguració del festival familiar d’arts escèniques.

DIVENDRES 21 MAIG 2021

Una norantena de nens i nenes de 6è de l’Escola La Creu de Torrefarrera han participat en el Concurs de contes Treubanya organitzat en el marc del 1r Festival Treubanya, el festival familiar d’arts escèniques que se celebrarà a la localitat els dies 29 i 30 de maig i que compta amb una programació coeducativa i plural, amb espectacles que respecten valors com la perspectiva de gènere, la diversitat, la inclusió, la cooperació i la pau.

Repartits en grups, l’alumnat de 6è ha ideat 24 contes infantils coeducatius, adreçats a infants de 3 a 7 anys. Els relats han de complir amb les premisses de ser plurals i inclusius, utilitzant llenguatge inclusiu i no sexista, amb personatges que no reprodueixin estereotips i rols de gènere, i que hi apareguin diversitat de cossos, capacitats, races, cultures, orígens, orientacions sexuals i identitats.

Els contes presentats seran valorats pel jurat del concurs, format per la presidenta de l’Associació feminista LIKA, Yolanda Bardina; Eloi Ponce, soci i referent de cultura de l'Associació LGTBI Colors de Ponent; Mertxe París, editora a Mosaics i llibretera del Genet Blau, i la regidora d’Infància i Igualtat de l’Ajuntament de Torrefarrera, Raquel Serrano.

Durant la inauguració del Festival Treubanya, dissabte, 29 de maig a les 11.00 h, es donarà a conèixer el conte guanyador del concurs i els infants que l’hagin redactat s’enduran un lot de llibres i material educatiu.

Vinculat al concurs de contes coeducatius, aquest curs l’alumnat de 6è ha realitzat uns tallers de prevenció de violència masclista amb la tècnica de Joventut de l’Ajuntament de Torrefarrera, així com formació en narració des de l’escola.

Paral·lelament al certamen, els dies 18 i 25 de maig l’il·lustrador Joan Turu, realitzarà un mural cooperatiu amb els infants de 3r de l’Escola La Creu de Torrefarrera que donarà la benvinguda als i les visitants del Treubanya en els diferents espais.

El Festival Treubanya és un certamen participatiu que compta amb la col·laboració del jovent de Torrefarrera. Tant els usuaris de Cal Jove com l’alumnat de 3r d’ESO estan ajudant en la decoració dels espais on tindran lloc els espectacles, el cap de setmana del 29 i 30 de maig.