Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El primer Street Art Festival acolorirà els carrers de Torrefarrera

L’Ajuntament posa a disposició d’artistes muralistes 9 parets que sumen un total de 1200 metres quadrats L’objectiu és dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social

DIJOUS 25 MAIG 2017

Millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura són els principals objectius del Torrefarrera Street Art Festival, la nova proposta que ha llançat el consistori per dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social.

Avui dimarts, 16 de maig, l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Enric Casanovas, i Elisabeth Vicens, membre de l’organització de l’esdeveniment, han presentat el festival en roda de premsa a la Diputació de Lleida. Han explicat que es desenvoluparà durant la primera setmana de setembre i que es posarà a disposició dels artistes 9 parets que sumen un total de 1.200 metres quadrats, entre les quals en destaca una de 400 metres quadrats ubicada al pavelló poliesportiu.

L’alcalde ha indicat que l’objectiu principal de l’Street Art Festival, que compta amb el suport de la Diputació, és millorar l’entorn urbà del municipi, en la mateixa línia que es va fer amb la campanya Solars Actius amb la que es van aprofitar espais privats en desús per a fer equipaments, o les iniciatives del Parc Caní i l’habilitació d’aparcaments.

Els artistes o col·lectius artístics que vulguin participar podran enviar a través de la pàgina web streetartfestival.cat/ca/ la seva proposta artística amb temàtica lliure fins el 30 de juny. Posteriorment, un jurat valorarà totes les propostes i seleccionarà 9 incidint en la qualitat artística, la viabilitat, la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies existents i la integració en l’entorn públic.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Torrefarrera, Enric Casanovas, ha explicat que també s’organitzarà un taller de grafit per a infants i joves “amb l’objectiu de fer entendre que el grafit com a art urbà es pot integrar bé dins d’un municipi aportant valor i sensibilitzar de les conseqüències del grafit mal utilitzat”.

En el marc del Torrefarrera Street Art Festival es lliuraran tres premis:

  • Candidats seleccionats: cada artista o col·lectiu que sigui seleccionat per a la realització d’una intervenció artística, percebrà 150 euros nets en concepte d’honoraris, un cop conclosa la intervenció.
  • Premi del jurat: un jurat format per l’organització i l’Ajuntament de Torrefarrera premiarà les 2 millors obres. Aquests premis estaran dotats amb 1.000 euros el primer lloc i amb 500 euros, el segon.

Premi del públic: es concedirà a la intervenció més valorada a través de votacions a les xarxes socials de l’esdeveniment. Aquest premi estarà dotat amb 500 euros i es fallarà una setmana després de l’esdeveniment, el dia 18 de setembre.