Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El periodista Jose Lorenzo guanya la 29è Premi Pica d’Estats al millor treball de Ràdio

El reportatge Camins de Ferro d’EMUN FM Ràdio narra, amb tot detall sonor, l’experiència del Tren dels Llacs

DILLUNS 21 MAIG 2018

El premi al millor treball de Ràdio, dotat amb 5.000 €, ha estat per a a Jose Lorenzo Díaz pel programa "Camins de Ferro. L’aventura del Tren dels Llacs”", emès el 21 d'abril de 2017 per Emun FM Ràdio. El reportatge se centra en el Tren dels Llacs, recorregut turístic i paisatgístic entre Lleida i la Pobla de Segur orientat bàsicament al turisme familiar. Per mitjà de diversos testimonis anem descobrint els atractius que ofereix la línia que uneix la ciutat de Lleida amb el Pirineu, la seva història i la seva transformació en ruta turística. El reportatge guardonat transmet a l'oient els efectes sonors que els passatgers escolten durant el seu viatge, mentre anem descobrint l'atractiu del paisatge singular a través de l'experiència dels usuaris en el recorregut per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà i el seu pas pels embassaments de Sant Llorenç, Camarasa, Cellers i Sant Antoni, vorejant el riu Noguera Pallaresa i travessant els impressionants congostos de Terradets i Collegats.

El Saló de Plens de la Diputació de Lleida va acollir, el dissabte 19 de maig, la cerimònia de lliurament del 29è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet. L’acte ha estat presidit pel president de la corporació, Joan Reñé, acompanyat del vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; el vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i president a la demarcació de Lleida, Rafa Gimena, i el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, i ha comptat amb la presència, entre d’altres, dels autors guardonats en les diferents categories del certamen i diversos membres del jurat.

En un mes, l’equip d’EMUN FM Ràdio ha rebut tres guardons. El Premi Ràdio Associació per la Cobertura dels esdeveniments de l’1 d’octubre amb les emissores de La Xarxa, el Premi Ràdio Associació a la Inclusió pel programa Asteroide B612 del Matí ImPonent amb els companys de Sant Joan de Déu Terres de Lleida i  el Premi Pica d’Estats de Ràdio per Camins de Ferro.

EMUN FM Ràdio, el 2013, va guanyar la 24à edició del Premi Pica d’Estats pel programa Toquem el dos.