Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El mural ‘Saviesa’ de Txus Montejano guanya el premi del públic del 5è Torrefarrera Street Art Festival

El grafiti ha estat el més votat pels torrefarrerins i torrefarrerines, per davant dels treballs realitzats per Gasic Painter (Tarragona) i Nauni69 & Dank (Almeria)

DIMECRES 06 OCTUBRE 2021

El mural “Saviesa” realitzat per l’artista Txus Montejano (Lleida) ha estat l'escollit pels torrefarrerins i torrefarrerines com a guanyador del premi del públic de la cinquena edició del Torrefarrera Street Art Festival (TSAF) dotat amb 500 euros. El grafiti mostra una dona gran mirant directament a l’espectador i vol ser un homenatge a la gent gran. 

Aquest treball ha rebut 47 vots de les 109 votacions vàlides (el que representa un 43,12% dels vots) materialitzats a través de la web de participació habilitada per l'Ajuntament de Torrefarrera per a tal efecte. 

El mural guanyador ocupa una paret mitgera del carrer Botera, amb una superfície de 35 m2. El segon mural més votat pel públic, amb un 22,94% dels vots, ha estat “El nen de les flors en temps difícils” de l’artista Gasic Painter (Tarragona). La tercera posició en les votacions del públic, amb un 22,02% dels vots, ha estat per al grafiti “Nen o nena” de Nauni69 & Dank (Almeria).

 

5a edició del Torrefarrera Street Art Festival

El passat 10 de setembre, en el marc de la Festa Major de Torrefarrera, es va donar a conèixer el premi del jurat del 5è Torrefarrera Street Art Festival. El jurat va atorgar el primer premi (1.000 euros) a Folk & Miedo (València i Alacant), autors de l'obra “Comunicació” ubicada en una de les parets de l’empresa ICG Software, de prop de 200 m2 i ubicada al carrer Tramuntana, sn, al Parc Empresarial Torrefarrera.

Millorar l’entorn urbà, fomentar la cultura i atreure visitants són els principals objectius del Torrefarrera Street Art Festival, organitzat per cinquè any consecutiu pel consistori per dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social. El festival està organitzat per l’Ajuntament de Torrefarrera i compta amb el patrocini de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Fundació ICG, Hiopos i Montana Colors.

Després de les cinc primeres edicions, s’han pintat 4.636 m2 de parets distribuïts per tot el municipi, amb un total de 47 murals a l’aire lliure que es poden localitzar al mapa interactiu que trobareu a la web del festival https://torrefarrerastreetartfestival.cat/#mapa.

Relació d'artistes o col·lectius artístics que han participat en el 5è Torrefarrera Street Art Festival:

- Gasic Painter (Tarragona)

- Dil (Lleida)

- Folk & Miedo (València i Alacant) - Premi del jurat 2021

- Nauni 69 &Dank (Almeria)

- Txus Montejano (Lleida) - Premi del públic 2021

- Saiko 134 (Terres de l’Ebre)

 

Més informació del festival: https://torrefarrerastreetartfestival.cat

 Torrefarrera, 6 d’octubre de 2021