Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El mural ‘Hope’ d’Oriol Arumí guanya el premi del públic del 3r Torrefarrera Street Art Festival

El grafit ha estat el més votat pels torrefarrerins i torrefarrerines, per davant dels treballs realitzats per la malàisia Caryn Koh i per la barcelonina Anna Repullo

DIVENDRES 20 SETEMBRE 2019

El mural “Hope” realitzat per l’artista Oriol Arumí (nascut a Ripoll, establert a Lleida) ha estat l'escollit pels torrefarrerins i torrefarrerines com a guanyador del premi del públic de la tercera edició del Torrefarrera Street Art Festival (TSAF) dotat amb 500 euros. Aquest treball ha rebut 83 vots de les 150 votacions vàlides (el que representa un 26% dels vots) materialitzats a través de la web de participació habilitada per l'Ajuntament de Torrefarrera per a tal efecte. Es tracta del segon premi del públic del TSAF que rep Arumí, ja que es va imposar en les votacions populars de la primera edició del 2017 amb un mural que es pot contemplar a la bàscula de la partida de Malpartit.

El grafit guanyador ocupa una paret mitgera del carrer Onze de Setembre cantonada amb el carrer Mancomunitat de Catalunya, amb una superfície de 150 m2. El segon mural més votat pel públic, amb 74 vots, ha estat “Fairy Tale” de l’artista Caryn Koh (Kuala Lumpur, Malàisia). La tercera posició en les votacions del públic, amb 54 vots, ha estat per al mural “Verano” d'Anna Repullo (Sant Feliu de Llobregat, Barcelona).

El mural més votat pel públic, “Hope”, mostra una de les imatges icòniques dels nous temps: la jove activista contra el canvi climàtic sueca Greta Thunberg i la primatòloga anglesa Jane Goodall. Encarna l'esperit de l'ecologisme, de la lluita per un món millor, del feminisme, de les noves generacions, però anant de bracet amb les velles glòries. Amb el fons d'estil psicodèlic que és un embolcall hipnòtic i alegre.

3a edició del Torrefarrera Street Art Festival

El passat 12 de setembre, en el marc de la Festa Major de Torrefarrera, es van donar a conèixer els premis del jurat del 3r Torrefarrera Street Art Festival. El jurat va atorgar el primer premi (1.000 euros) a Sara Rubio i Víctor García (Huelva), autors de l'obra “Memorias”. El segon premi del certamen, dotat amb 500 euros, va ser per a l'artista Collignon Damien (París), per la intervenció mural titulada “Graffaune Wolf”.

Millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura són els principals objectius del Torrefarrera Street Art Festival, organitzat per tercer any consecutiu pel consistori per dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social. El festival està organitzat per l’Ajuntament de Torrefarrera i El Drac Màgic Events, i compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i Montana Colors.

Després de les tres primeres edicions, s’han pintat 3.170 m2 de parets distribuïts per tot el municipi, amb un total de 35 murals a l’aire lliure que es poden localitzar en aquest mapa interactiu.

Relació d'artistes o col·lectius artístics que han participat en el 3r Torrefarrera Street Art Festival:

- Fernando León (Holanda)

- Hooi San Koh (Caryn Koh) (Kuala Lumpur, Malàisia)

- Sara Rubio i Víctor García (Huelva) – Primer premi del jurat 2019

- Dante Carlos Marquez Jimenez (Múrcia)

- Collignon Damien (França) – Segon premi del jurat 2019

- Alejandra Barahona (Guatemala)

- Anna Repullo (Barcelona)

- Quim Turina (Barcelona)

- Oriol Arumí (Lleida) – Premi del públic 2019

Més informació del festival: https://streetartfestival.cat/ca/